Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Brusselse verhalen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789461274458
Direct te downloaden

Samenvatting

De besluitvorming in de Europese Unie is van invloed op het dagelijks leven in de lidstaten. Burgers en politici zijn zich daar in toenemende mate van bewust. De democratische controle op de Europese besluitvorming vindt voor een groot deel plaats in het Europees Parlement. In de mediaberichtgeving ontbreekt structurele belangstelling hiervoor en overheerst het beeld dat Europarlementariërs zakkenvullers en nietsnutten zijn.

Om een eerlijker beeld van de praktijk te geven komen in deze interviewbundel uit elke zittingsperiode van het Parlement (voormalige) Nederlandse Europarlementariërs aan het woord. Zij vertellen over hun ervaringen in Brussel. Welke geschreven en ongeschreven regels gelden er in het Parlement? Welke overeenkomsten en verschillen zijn er met het Nederlandse parlement? Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van de Europarlementariërs om invloed uit te oefenen op de besluitvorming? Welke zaken worden in achterkamertjes bedisseld, en welke in het openbare debat? Wordt er vanuit Nederland druk uitgeoefend op Europarlementariërs om op te komen voor het nationale belang? En hoe gaan zij om met lobbyisten?

De interviews in dit boek behandelen deze en andere vragen, en bieden de lezer zodoende een kijkje in de Brusselse keuken.

Over de auteur(s):
Leon van Damme (1982) studeerde geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Hij publiceerde in 2009 samen met Mari Smits de interviewbundel Voor de ontwikkeling van de Derde Wereld. Politici en ambtenaren over de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking, 1949-1989.

Hilde Reiding (1975) studeerde geschiedenis in Nijmegen. Sinds 2006 is zij verbonden aan het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis.

Specificaties

ISBN13:9789461274458
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:336
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:18-2-2013
Hoofdrubriek:Geschiedenis

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Brusselse verhalen