Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Tactische en Operationele Personeelsplanning

Van werkaanbod tot rooster

Paperback Nederlands 2016 9789462153219
Verkooppositie 2033Hoogste positie: 273
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Winst en verlies worden bepaald door een doelmatige inzet van personeel. Zeker in arbeidsintensieve organisaties. Slim omgaan met personeelsformatie, werktijden en roosters is dan essentieel. Is het mogelijk om af te stappen van de standaard achtuurdiensten? Hoe organiseer je een goede personeelsformatie? Wat is een passende set van flexibiliteitsmaatregelen? Deze thema's bevinden zich op het tactische niveau van personeelsplanning. Daarnaast speelt het operationele roosterproces een belangrijke rol: het ontwerpen, beheren en afsluiten van de dienstroosters. Doelmatigheid, flexibiliteit en tegelijk robuustheid zijn hierbij kernwoorden, ook als het gaat om zelfroosteren.

Het vraagstuk van planning en roostering heeft een sterke verbinding met de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hoe kunnen medewerkers gezond langer doorwerken op onregelmatige werktijden? Werken op onregelmatige werktijden kan een stuk minder ongezond dan nu vaak het geval is. Niet alleen de werkgever, maar ook de medewerker heeft daarin een groot aandeel.

Het boek 'Tactische en operationele personeelsplanning' beschrijft het gehele proces vanaf de klantvraag en de formatieberekening tot en met het roosteren van de medewerkers. Aan de hand van RACI-schema's tonen de auteurs de verdeling van taken en verantwoordelijkheden per activiteit in dat proces. Daarmee onderbouwen ze de stelling dat het hoger management zich intensiever moet bezighouden met de personeelsplanning om de potentiële kostenbesparing en gezondheidswinst te verzilveren.

Het boek biedt tal van praktische handvatten voor planners en roosteraars. Daarnaast is het boek bedoeld voor HR-businesspartners, leidinggevenden, arbo-professionals en onderneming sraadsleden, die werk willen maken van professionele personeelsplanning.

Specificaties

ISBN13:9789462153219
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Vakmedianet
Druk:1
Verschijningsdatum:12-3-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Erik Jan van Dalen

Erik Jan van Dalen (1971) is bedrijfskundig HRM’er. Hij werkt als interim projectleider en adviseur HRM voor organisaties in profit en non-profit sectoren. Erik Jan is eigenaar van HR Projectadvies bv, met als expertisegebieden gezond langer doorwerken en slimme werktijdoplossingen.

Andere boeken door Erik Jan van Dalen

Over Jan de Leede

Dr.ir. Jan de Leede (1968) is oprichter van ModernWorkx (een bedrijfskundig adviesbureau gespecialiseerd in flexibiliteit, werktijden en het nieuwe werken). Hij is tevens voor 1,5 dag per week verbonden aan de Universiteit Twente als universitair docent HRM. Hij werkte van 2001 tot eind 2008 als senior onderzoeker/adviseur bij TNO Arbeid. Daarvoor was hij fulltime universitair docent aan de Universiteit Twente. Hij heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd. Hij heeft veel ervaring in onderzoek en advies op het gebied van flexibiliteit, werktijden, planning & doelmatigheid, organisatieherontwerp en (virtuele) teams. Specialist in arbeidstijdenmanagement, inclusief zelfroosteren. Zijn insteek is om de inzet van personeel te optimaliseren (slimmer werken, niet harder werken). Altijd weer de balans zoekend tussen werkgevers- en werknemersbelangen.

Andere boeken door Jan de Leede

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tactische en Operationele Personeelsplanning