Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het likkende hondje

Het onderscheid tussen moord en zelfmoord

Paperback Nederlands 2015 9789462366367
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Regie werd dood gevonden in de hal van de flat waar zij met haar vriend Rob woonde. Haar keel was doorgesneden met een broodmes uit de keukenla. De hal zat onder het bloed en hondje Shadow likte bloed van het tapijt.

Rob zegt dat hij haar dood had gevonden, maar hij reageerde erg verward tegen de politie. Hij werd direct aangehouden als verdachte en na een proces van ruim vier jaar veroordeeld voor doodslag op zijn vriendin.

Rob ontkent tot op de dag van vandaag dat hij Regie om het leven heeft gebracht. Volgens hem heeft zij zelfmoord gepleegd toen hij die ochtend door de stad fietste en verschillende plekken aandeed. Heeft Rob gelijk? Of is hij tijdens zijn fietsroute naar huis teruggegaan om Regie van het leven te beroven? Maar kon Rob wel op tijd thuis zijn geweest van zijn fietsroute? Door medicijngebruik fietste hij erg langzaam, zei hij. En hoe komt het dat Rob zo weinig bloed op zijn kleding had?

Dit boek is bestemd voor politie en justitie, criminologen, masterstudenten criminologie/recherche en studenten recherchekunde aan de Politieacademie. De uitgave is ook interessant voor de meer algemeen in criminologie en veiligheid geïnteresseerde lezer.

Specificaties

ISBN13:9789462366367
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:100
Druk:1
Verschijningsdatum:17-3-2016
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Peter van Koppen

Peter van Koppen is hoogleraar rechtspsychologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en aan de Universiteit Maastricht. Hij publiceerde vele boeken en artikelen over dubieuze zaken, meest recent Overtuigend bewijs (2011). In veel strafzaken trad hij op als getuige-deskundige.

Andere boeken door Peter van Koppen

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. De plaats des onheils
3. Regie en Rob
4. De verhoren van Rob
5. Het alibi van Rob
6. Bloedspatpatronen
7. De vervolging
8. Het moordscenario
9. Het zelfmoordscenario

Wie is wie?
Nawoord door advocaat veroordeelde, mr. Pieter van der Kruijs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het likkende hondje