Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Wetboek van Strafrecht Curaçao

Paperback Nederlands 2017 9789462403567
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Nadat op 7 juli 2011 de Staten van Curaçao het Wetboek van Strafrecht hebben aangenomen, is het op 15 november 2011 in werking getreden. Dit boek bevat de integrale tekst van het Wetboek van Strafrecht. De redacteuren waren als medewerkers van de Erasmus Universiteit Rotterdam nauw betrokken bij het opstellen van de teksten voor het wetboek en de daarbij behorende Memorie van Toelichting.

Om de praktische toepassing van dit boek te vergroten en het duiden van de wetteksten te vereenvoudigen, wordt de lezer voorzien van een ruime uitleg van de opgenomen bepalingen doordat in dit boek een bewerkte en vernummerde versie van de Memorie van Toelichting is opgenomen. Voorts heeft de redactie, waar nodig, enig commentaar toegevoegd aan de officiële teksten. Op deze wijze is het boek zowel voor de praktijk als het onderwijs een belangrijke kenbron en naslagwerk.

In de bijna vijf jaar na het verschijnen van de eerste druk, is de strafwetgeving op bepaalde punten aangepast. Door middel van een zogenoemde (eerste) ‘Bezemwet’ zijn deze wijzigingen eind 2015 in Curaçao doorgevoerd.

Deze tweede druk voorziet in de nieuwe tekst van het Wetboek van Strafrecht en geeft daar waar nodig een nadere toelichting over de wetswijzigingen. Tevens zijn in deze tweede druk de omissies uit de eerste druk, voor zover van toepassing, verbeterd.

Specificaties

ISBN13:9789462403567
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:560
Druk:2
Verschijningsdatum:7-7-2017
Hoofdrubriek:Juridisch
Jongbloed:Antillen

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over H. de Doelder

Prof. mr. H. de Doelder is werkzaam als hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Andere boeken door H. de Doelder

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wetboek van Strafrecht Curaçao