Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het Project Management Office (PMO) als pop-up shop

Snel, flexibel en gestructureerd een Agile PMO voor projecten en programma's

Paperback Nederlands 2014 9789462545359
Verwachte levertijd ongeveer 1 werkdagen

Samenvatting

Hoe krijg je snel en gestructureerd een tijdelijke projectenbureau up en running? Welke werkzaamheden kun je als PMO medewerker doen? Hoe krijg je als projectmanager meer tijd voor stakeholder management? Wat is de toegevoegde waarde van een tijdelijk projectenbureau?

Deze vragen en meer worden in dit boek beantwoord. Het gestructureerd inrichten van een PMO zorgt voor een vliegende start van het project. In dit boek worden praktische voorbeelden gegeven door moderne pop-up shops te zien als tijdelijke PMO's. Korte opstart tijd, tijdelijke locatie in wisselende bezettingen en verschillende vormen van ondersteuning. Dit vraagt een draaiboek wat keer op keer gebruikt kan worden.

'Dit boek is een mogelijk scenario om tot een eigen pop-up PMO draaiboek en carrière te komen.' - Sue Vowler (Auteur P3O)

'Dit boek vult de hiaten in de P3O' - Peter Taylor (Auteur Leading Successful PMOs)

Veel praktische voorbeelden, tools en templates voor uw eigen routekaart naar PMO succes Een handleiding voor o.a. project- en programma managers, PMO managers en (senior) medewerkers en projectsecretarissen.

Specificaties

ISBN13:9789462545359
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:246
Druk:2
Verschijningsdatum:7-10-2014
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mertine Middelkoop

Mertine Middelkoop is senior projectmanager consultant en is bij diverse bedrijven werkzaam geweest. Ze komt van oorsprong uit het onderwijs en heeft ondertussen ruim 20 jaar ervaring in projectmanagement, service management, project- en programmamanagementondersteuning en het inrichten van project en portfolio offices. Ze helpt organisaties bij het professionaliseren van de projecten omgeving en grip te krijgen en houden op het projecten portfolio. Daarnaast coacht ze projectondersteuners, projectmanagers en directies. Mertine behaalde in 2009 als eerste in Nederland het P3O certificaat, is PMO trainer voor KPN Consulting en faciliteert regelmatig workshops bij projecten en programma's.

Andere boeken door Mertine Middelkoop

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het Project Management Office (PMO) als pop-up shop