Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Leiderschap in de publieke sector

Over richting geven en ruimte laten bij verandering

Gebonden Nederlands 2014 9789462760196
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Effectieve leiderschapsontwikkeling in de context van continue externe en interne veranderingen en taakstellingen is niet eenvoudig. Bovendien staat het rendement van leiderschapsontwikkeling of MD-trajecten nogal eens ter discussie. De auteurs ontdekten dat er een kloof is tussen wetenschap en praktijk op het gebied van effectief leiderschap en leiderschapsontwikkeling. En dat is jammer, omdat de managementwetenschappen de laatste decennia juist zoveel vooruitgang hebben geboekt op dit terrein.

In de managementpraktijk leeft een veelheid aan vragen. Hoe ontwerp je effectieve MD-trajecten of leiderschapsontwikkeling met een gezonde impact? Welke werkzaam gebleken recente benaderingen zijn voor u interessant? Is het rendement van investeringen in leiderschap te meten? Hoe kan leiderschapsontwikkeling meer ‘lean’ worden georganiseerd?

Succesvol veranderen begint met effectief leiderschap, inclusief consistent voorbeeldgedrag. Uitgangspunt voor ieder leiderschapstraject is de aanmoediging tot continue verbetering. Dit vraagt om te beginnen aandacht voor persoonlijk leiderschap, interpersoonlijke relaties, teams en een explicitering van gewenste normen en gewenst gedrag, ook op organisatieniveau. Dit boek geeft handreikingen voor een systematische aanpak van zulke expliciteringen.

"Lees en leer hoe u de goede keuzes maakt in leiderschapsontwikkeling." - prof.dr. Celeste P.M. Wilderom, hoogleraar Change Management and Organizational Behavior, Universiteit Twente.

Specificaties

ISBN13:9789462760196
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:296
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:7-11-2014
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Cultuurverandering bij de overheid vraagt publiek leiderschap
Bert Peene | 5 februari 2015
Het openbaar bestuur is sterk in verandering. Verregaande decentralisatie van taken en bevoegdheden moet leiden tot een krachtiger en meer dienstverlenende overheid. Dat vraagt om een nieuw type leiderschap. Meer sturen vanuit vertrouwen en ruimte geven. ‘Publiek leiderschap’ noemen Henk Doeleman, Herman Fijn, Nico Helder en Jos Kok dat. Met hun boek Leiderschap in de publieke sector (‘Over richting geven en ruimte laten bij verandering’) willen zij aan die ontwikkeling een zinvolle bijdrage leveren. Daarbij is wetenschappelijkheid een belangrijk uitgangspunt.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Henk Doeleman: ‘Dyadisch leiderschap in de publieke sector een must’
Bert Peene 23 maart 2015 De roep om een krachtiger en meer dienstverlenende overheid stelt hoge eisen aan leidinggevenden in alle echelons. Volgens Henk Doeleman, Herman Fijn, Nico Helder en Jos Kok zal het bekende instrumentarium dan ook grondig herzien moeten worden. In hun boek Leiderschap in de publieke sector (‘Over richting geven en ruimte laten bij verandering’) geven zij de handvatten die nodig zijn om zowel individueel als collectief de huidige en komende uitdagingen aan te gaan.

Over Henk Doeleman

Dr. Henk Doeleman (1967) is strateeg en programmamanager Global Goals van de Gemeente Rheden. Hij is tevens Senior research affiliate aan de Universiteit Twente. Voorheen was hij algemeen directeur van TNO Management Consultants. Henk is gespecialiseerd in de thema’s strategie(-implementatie), leiderschap, planning & control en changemanagement. Hij is vooral actief in de sectoren maatschappelijke veiligheid, zorg, onderwijs en binnenlands bestuur. Tevens is hij auteur en coauteur van een groot aantal artikelen en boeken. Van zijn hand verschenen onder andere: Leiderschap in balans (2004), De kwaliteit van milieu- en arbozorg (2009), A3 methodiek (2010), Generatie A3 (2011), De A3 methodiek, planlastvermindering door jaarplannen met focus, bezieling en resultaat (2012), De beste ideeën voor een meer inspirerende planning & control (2013), Leiderschap een gesprek waard (2012), Van goed naar excellent onderwijs (2014) en One paper strategy (2014).

Andere boeken door Henk Doeleman

Over Herman Fijn

Mr. Herman Fijn begon en eindigde zijn loopbaan in advieswerk, daartussenin was hij 21 jaar werkzaam als leidinggevende. Een groot deel van die periode was hij landelijk directeur van de afdeling Reclassering van het Leger des Heils, een landelijke organisatie met negentien afdelingen en ruim tweehonderd medewerkers. Ook werkte hij op het ministerie van Justitie als sectormanager, de instellingen aansturend die maatregelen van kinderbescherming uitvoeren. Sinds 1998 is hij organisatieadviseur en coach, met een voorliefde voor strategie en implementatie. Hij is kennispartner van het INK te Utrecht.

Andere boeken door Herman Fijn

Over Nico Helder

Drs. Nico Helder is directeur van adviesbureau Helder & De Witte en van Business Models International. Met beide organisaties streeft hij naar het verbeteren van de resultaten van organisaties en het vergroten van hun zelfredzaamheid. Sleutelbegrippen zijn daarbij eenvoud, resultaat en plezier. De nadruk ligt inhoudelijk op leiderschap, visie en strategie, vaardigheden, sturing en processen. Nico Helder is senior auditor en trainer voor het INK. Daarnaast is hij docent organisatieontwikkeling en leiderschap aan de Amsterdam School of Real Estate. Samen met De Witte schreef hij Land in zicht, met minder inspanning meer resultaat (2005).

Andere boeken door Nico Helder

Over Jos Kok

Drs. Jos Kok is directeur-eigenaar van Reestdal Consulting. Als senior partner bij KPMG en Atos Origin en directeur van het Frits Philips Institute for Quality Management heeft Jos leiding gegeven aan diverse adviesgroepen. Uitgangspunten bij zijn stijl van leidinggeven waren resultaatgerichtheid, verbinden van medewerkers met elkaar en met de strategie van de organisatie en medewerkers in hun eigen kracht zetten. Als adviseur heeft Jos veranderingsprojecten in zowel de profit- als de non-profitsector begeleid. Zijn aandacht ging dan uit naar de begeleiding en ondersteuning van leidinggevenden en managementteams bij de invulling van hun veranderende rol. Recentelijk heeft Jos zich verdiept in de effecten van de snelle technologische ontwikkelingen op stijlen van leidinggeven (e-leadership) en het werken met virtuele teams. Jos heeft diverse publicaties op bovengenoemde vakgebieden op zijn naam staan.

Andere boeken door Jos Kok

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding en leeswijzer

DEEL I: Leiderschap in de veranderende publieke sector
1. Maatschappelijke veranderingen

DEEL II: Leiderschap en de vier pijlers voor een meer gefundeerde ontwikkeling
2. Wat is leiderschap?
3. Persoonlijk leiderschap
4. Leiderschap in de persoonlijke relatie
5. Leiderschap in teams
6. Leiderschap en organisatiecultuur

DEEL III: Leiderschap in de praktijk
7. De ontwikkeling van een aanpak voor leiderschapsinterventie
8. Leiderschap binnen het Gevangeniswezen: een gesprek waard

Bijlagen
1. ‘State of the art’ op het gebied van leiderschap
2. Meetbaar leiderschap? Voorbeelden van metingen van leiderschapsgedrag en zijn effecten

Literatuur
De auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiderschap in de publieke sector