Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Optimaliseer uw credit management

Debiteurenbeheer in de praktijk

Paperback Nederlands 2015 9789462760479
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Voor elke ondernemer is het van groot belang het betalingsgedrag van afnemers te observeren. Bedenk dat 25 procent van alle faillissementen het directe gevolg is van slechte betalers. En 75 procent komt vaker in financiële problemen door een niet toereikend credit management. Elk jaar gaan er miljarden verloren door faillissementen en niet te incasseren vorderingen. Een adequaat debiteurenbeheer is nodig, in grote én kleine bedrijven.

In dit boek komen alle aspecten van credit management overzichtelijk ter sprake. Aan de hand hiervan kan elke ondernemer besluiten nemen, gericht op zijn klanten. Gekozen kan worden voor een soepel beleid of een strenge aanpak. Het belangrijkste is dat de ondernemer de debiteurenrisico's kent.

In dit boek worden alle denkbare aspecten van credit management besproken, zo ook het voeren van een debiteurenbeleid. De risico's komen in beeld, personeelsbeleid, de beoordeling van de kredietwaardigheid van de klant in binnen- en buitenland, incasso, aanmaningen, kredietverzekering, factoring en overige aspecten. Een boek waarmee elke ondernemer zijn debiteurenrisico's kan beperken.

Specificaties

ISBN13:9789462760479
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:24-2-2015
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Over Robert Jan Blom

Van Robert Jan Blom verschenen 80 boeken over bedrijfseconomie. Zijn werk wordt regelmatig besproken op radio en TV en Blom wordt dan ook beschouwd als dé expert op het terrein van het (startend) ondernemerschap.

Andere boeken door Robert Jan Blom

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Optimaliseer uw credit management