Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Polarisatie

Inzicht en leiderschap in tijden van wij-zij-denken

Paperback Nederlands 2021 9789462763883
Verkooppositie 7814
Nog niet verschenen, verwacht op 01‑09‑2021
32,50

Samenvatting

Polarisatie domineert het publieke debat van nu. Dit boek toont wat doordacht leiderschap is als wij-zijdenken dreigt. Wat zijn de valkuilen en wat is nu de juiste strategie in ontvlambare situaties?

Polarisatie is aan de orde van de dag en heeft meer impact op ons dan ooit. Of het nu gaat over vluchtelingen, het klimaat, brexit, landbouw versus natuur, ‘elite’ tegenover ‘het volk’, of pakweg de kwestie Zwarte Piet: over elk onderwerp raken we sterk verdeeld en komen we in de tang van een eeuwenoud, haast onwrikbaar fenomeen; polarisatie.

Aan agenten, docenten, journalisten, burgemeesters en ministers – wie voelt zich niet aangesproken? – de complexe taak om een delicate balans te vinden in het spanningsveld tussen wij en zij. En juist daar, in de rol van bruggenbouwer, gaat het vaak mis.

In 'Polarisatie' introduceert de auteur een beproefd praktisch én filosofisch denkkader, waarmee hij organisaties in binnen- en buitenland helpt het hoofd te bieden aan de dynamiek van wij-zij-denken. Of het nu gaat tussen twee afdelingen of tussen twee bevolkingsgroepen, de dynamiek is universeel. Hij schetst de drie basiswetten, de vijf rollen in polarisatie en de vier game changers die elke professional moet kennen. Hij adviseert directies, burgemeesters en ministers in de meest precaire situaties en ontwikkelde manieren om te komen tot depolarisatie. Professionals en leiders hoeven niet ten onder te gaan in het heetst van de strijd.

Specificaties

ISBN13:9789462763883
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-2021
Hoofdrubriek:Leiderschap

Over Bart Brandsma

Bart Brandsma is filosoof, trainer en consultant. Na een studie politieke en sociale filosofie werkte hij als journalist en documentairemaker voor onder meer Filosofie Magazine, Amnesty International en de publieke omroep. Hij schreef het boek ‘De hel dat is de ander’ en vanuit zijn organisatie Inside Polarisation traint hij tal van professionals in het omgaan met polarisatie.

Andere boeken door Bart Brandsma

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Polarisatie