Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

Juridische onderzoeksvaardigheden

Paperback Nederlands 2021 9789462907638
Niet leverbaar.
38,-

Samenvatting

Studenten hebben veelal geen idee hoe zij een onderzoek moeten starten, hoe zij dit moeten uitvoeren en hoe zij dit op papier moeten zetten. In dit boek worden deze stappen helder uitgelegd aan de hand van vele voorbeelden.

Dit boek begint met een hoofdstuk over de theoretische achtergronden van het doen van onderzoek (hoofdstuk 1). In hoofdstuk 2 wordt het onderzoeksplan behandeld, de basis van het onderzoek, waarin studenten wordt geleerd welke onderdelen daarin aan de orde moeten worden gesteld. Vervolgens staat in hoofdstuk 3 het doen van onderzoek centraal aan de hand van de drie onderzoeksmethoden die het meest voorkomen in juridisch onderzoek (literatuuronderzoek, bronnenonderzoek en het afnemen van interviews en enquêtes). In hoofdstuk 4 wordt aangegeven welke onderdelen een onderzoeksrapport behoort te bevatten en worden schrijf- en opmaaktips gegeven. Ten slotte wordt in hoofdstuk 5 uitgelegd hoe studenten literatuur- en bronvermeldingen, een literatuurlijst en voetnoten dienen te maken.

Ieder hoofdstuk is voorzien van voorbeelden die genomen zijn uit onderzoeksplannen en onderzoeksrapporten van studenten.

Specificaties

ISBN13:9789462907638
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:115
Druk:5
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Recht algemeen

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Sander Huisjes

Sander Huisjes studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is nu als docent en onderzoeker in de kenniskring Juridische Informatiekunde werkzaam bij het Instituut voor Hoger Juridisch Onderwijs van de Hogeschool van Amsterdam.

Andere boeken door Sander Huisjes

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Juridische onderzoeksvaardigheden