Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

MBA Financiering met resultaat Theorieboek

Paperback Nederlands 2024 9789463173834
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 605Hoogste positie: 342
Nog niet verschenen, verwacht op 22‑07‑2024

Samenvatting

Dit studieboek heeft tot doel om u optimaal voor te bereiden op het vak Financiering van het examen Moderne Bedrijfsadministratie (MBA).

Dit boek start met de behandeling van de werkzaamheden voorafgaand aan de verslagperiode, waarbij strategische doelstellingen, investeringsbeslissingen, beslissingen over de rechtsvorm en financiering met eigen vermogen of vreemd vermogen en het maken van een financiële begroting centraal staan.

Hierna worden de werkzaamheden tijdens de verslagperiode besproken, met aandacht voor werkkapitaalmanagement en managementrapportages (waarin onder andere worden opgenomen: activiteitsratio’s, intensieve financiering en indexcijfers).

Tot slot staan de werkzaamheden na afloop van de verslag periode centraal, waarbij de externe jaarrekening (balans, winst-en-verliesrekening en kasstroomoverzicht) wordt opgesteld, analyses van de jaarrekening worden gemaakt – in de vorm van liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit – en de waarde van de onderneming wordt bepaald.

In dit boek is veel aandacht besteed aan helder taalgebruik. Ook de opmaak met veel voorbeelden, kernwoorden buiten de tekst en een uitgebreid register maken dit studieboek overzichtelijk, het ondersteunt u bij het leren.

Bij dit theorieboek behoort een opgavenboek met vraagstukken per hoofdstuk. Het opgavenboek biedt toegang tot een digitale leeromgeving met aanvullende opgaven, begrippentrainers en formuletrainers. In het los verkrijgbare uitwerkingenboek zijn niet alleen de oplossingen opgenomen maar ook motiveringen daarvan.

Studenten hebben de mogelijkheid om aanvullend op deze studiemethode een online examentraining te volgen op www.examentrainingen-associatie.nl. Daar zijn ook oefenexamens te vinden, waarmee zij zich optimaal kunnen voorbereiden op het online examen.

Specificaties

ISBN13:9789463173834
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:5
Verschijningsdatum:22-7-2024
ISSN:

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        MBA Financiering met resultaat Theorieboek