Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Op onware grootte

Paperback NL 2023 9789463361712
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Er is bijna niets dat nooit verkleind is. Er zijn maquettes van nooit gebouwde kerken en musea, er zijn zandkastelen, Eiffeltorentjes, minilandschapjes, glazen modellen van ongewervelde onderzeese dieren, er is een klein heelal - te veel om op te noemen.

Op onware grootte is een rijkgeïllustreerde verzameling van grotere en kleinere verhalen, waarin Nicolaas Matsier zijn fascinatie voor verkleiningen - en soms een vergroting - de vrije loop laat. Het zijn interessante en onderhoudende stukken, over maquettes, miniaturen en modellen, variërend van Madurodam en KLM-huisjes tot het planetarium van Eise Eisenga, het poppenhuis van Petronella Oortman en plaatsen delict.

Nicolaas Matsier geniet bekendheid als vertaler van onder meer Lewis Carroll en Stefan Themerson, als schrijver van doorwrochte journalistieke stukken, als essayist en als romancier. Eerder verscheen van hem Het bedrogen oog, over de kunst van de trompe l'oeil. Voor zijn werk ontving hij de Bordewijkprijs en de E. du Perronprijs.

Specificaties

ISBN13:9789463361712
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:Harmonie, Uitgeverij De
Verschijningsdatum:25-5-2023

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Op onware grootte