Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 57% korting

Complotdenkers

hoe gevaarlijk is het geloof in samenzweringstheorieën?

Paperback Nederlands 2016 9789463380669
Nog slechts 5 exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
22,95
9,95
VOORDEEL - 57% korting

Samenvatting

Wat beweegt complotdenkers? Zijn het paranoïde geesten of lijkt hun geloof in samenzweringstheorieën eigenlijk nog het meeste op religie? Journalist Maarten Reijnders dompelde zich onder in de wereld van de samenzweringsgelovigen. Hij sprak verscheidene Nederlandse complotdenkers.

Van een herhaaldelijk veroordeelde ex-journalist die de jacht heeft geopend op pedo-netwerken tot een anti-vaccinatieactiviste die ervan overtuigd is dat de Holocaust
zwaar wordt overdreven. En van een succesvolle ondernemer die meent de moord op John F. Kennedy te hebben opgelost tot een oprichter van een politieke partij die de luchtmacht wil inzetten tegen chemtrails sproeiende vliegtuigen.

In Complotdenkers legt Reijnders uit hoe je een samenzweringstheorie kunt herkennen, waarom iedereen wel eens geneigd is om te vallen voor de verleiding van de complottheorie en waarom dat gevaarlijk is.

Specificaties

ISBN13:9789463380669
Trefwoorden:complotdenken
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:312
Druk:1
Verschijningsdatum:8-9-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Maarten Reijnders

Maarten Reijnders (1976) is freelance journalist (onder meer voor Bright en Wordt Vervolgd). Van december 2000 tot en met mei 2006 was hij redacteur bij Webwereld. Daarvoor werkte hij voor het dagblad Trouw. In september 1996 richtte hij met Koen Vrancken het e-zine SmallZine op. Toen SmallZine eind 2004 stopte, had het e-zine meer dan dertigduizend abonnees. SmallZine was daarmee één van de grootste Nederlandstalige e-zines. Reijnders studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de London School of Economics and Political Science (LSE). In 1999 studeerde hij net niet cum laude af (story of his life) op de lage opkomst bij de Europese verkiezingen van dat jaar (titel scriptie: 'Ga stemmen op de zakkenvuller van uw keuze').

Andere boeken door Maarten Reijnders

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Complotdenkers