Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Zaken doen met het buitenland

Intracommunautaire handel, uitvoer-invoer en driehoeksverkeer (Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2022 9789463710916
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Zaken doen met het buitenland brengt heel wat btw-verplichtingen met zich mee. Dit boek behandelt aan de hand van voorbeelden de meest in de praktijk voorkomende transacties met het buitenland. Het gaat hierbij in de eerste plaats om het intracommunautaire handelsverkeer van gewone goederen, maar ook de invoer en uitvoer komen aan bod.

In het kader van het zaken doen met het buitenland blijkt de contractuele relatie van het vervoer van belang te zijn. Dit is van belang bij het bewijs van de vrijstelling bij intracommunautaire leveringen en uitvoer en in het kader van verkopen op afstand, maar ook bij (vereenvoudigd) driehoeksverkeer en andere vormen van kettingverkopen, zoals bij intracommunautaire leveringen met installatie of montage.

Als er geen btw wordt aangerekend omdat de handeling is vrijgesteld of omdat er verlegging van de heffing is, wordt verwezen naar de toepasselijke bepalingen van de Richtlijn 2006/112/EG of het WBTW. Dit is van belang voor een correcte facturering en rapportering.
Het boek bevat de voor de praktijk relevante rechtspraak van het Hof van Justitie inzake deze materie. Daarnaast bevat het boek ook de geldende administratieve commentaar aangaande deze materie.

Specificaties

ISBN13:9789463710916
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Druk:1
Verschijningsdatum:19-12-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Over Bart Buelens

Bart Buelens is werkzaam als btw-specialist bij Bloom law. Voordien was hij actief als director bij EY. Bart is docent bij de HUB, gastdocent bij de Fiscale Hogeschool (Odisee) en een gewaardeerd spreker bij diverse organisatoren van seminaries. Zijn specialiteit situeert zich naast de algemene begeleiding van KMO en GO in de minder gekende materie van de btw zoals de financiële sector, btw-eenheden, kostendelende verenigingen en de onroerende sector.

Andere boeken door Bart Buelens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zaken doen met het buitenland