Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Onroerende leasing onder btw-stelsel

(Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2022 9789463711951
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Dit boek analyseert de onroerende financieringshuur onder het btw-stelsel. De onroerende leasing is immers onder bepaalde voorwaarden onderworpen aan btw waardoor er zowel voor de leasinggever als voor de leasingnemer recht op aftrek ontstaat.

Centraal staan een aantal begrippen die essentieel zijn opdat de voorwaarden voor onroerende financieringshuur als btw-lease voldaan zijn: periodieke vergoedingen, geïnvesteerd kapitaal, wedersamenstellingsvoorwaarde, aankoopoptie, … Indien er aan de voorwaarden van Koninklijk Besluit nr. 30 niet voldaan is, gaat het immers om een gewone vrijgestelde verhuur die geen recht op aftrek opent voor de partijen.

Anderzijds bestaat er sinds 1 januari 2019 de mogelijkheid om onroerende verhuren aan de btw te onderwerpen. Vormt de onroerende leasing dan nog een interessante optimalisatiefiguur?

Specificaties

ISBN13:9789463711951
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:114
Druk:1
Verschijningsdatum:19-12-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Onroerende leasing onder btw-stelsel