Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Perspectieven op onderwijsvernieuwing

Paperback Nederlands 2021 9789463712866
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Hoeveel moois er ook nu al in het onderwijs gebeurt: er zijn onmiskenbare signalen dat het niet goed gaat met het onderwijs in Nederland en Vlaanderen. Dalende resultaten op belangrijke vakken, toenemende ongelijkheid tussen leerlingen en scholen, lerarentekort, hoge werkdruk. Vooral leerlingen uit lagere sociaaleconomische milieus hebben minder onderwijskansen. Het zijn fundamentele knelpunten, ook los van de coronapandemie.

Innovatie in het onderwijs is permanent noodzakelijk om de ontwikkeling van onze jongeren, de maatschappelijke cohesie en de welvaart van onze samenleving te bevorderen. Het ontbreekt dan ook niet aan onderwijsvernieuwingen. Maar de wetenschappelijke onderbouwing en de effectiviteit ervan blijken helaas vaak slechts gering.

Perspectieven op onderwijsvernieuwing plaatst onderwijsinnovatie in een maatschappelijke context en gaat uitgebreid in op verschillende opvattingen over hoe het onderwijs te verbeteren. Het boek belicht de sterke en zwakke kanten van deze perspectieven. Een aantal thema’s komt specifieker aan bod, zoals het leren van professionals en verbeteren door onderzoek.

Dit boek maakt een breed publiek vertrouwd met onderwijsinnovatie: leraren en leidinggevenden, schoolbestuurders, begeleiders, onderwijskundigen en studenten.

Specificaties

ISBN13:9789463712866
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:430
Druk:1
Verschijningsdatum:10-2-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Eric Verbiest

Prof. Dr. E. Verbiest is zelfstandig gevestigd onderwijsadviseur. Hij is tevens gastprofessor Onderwijsinnovatie aan de Universiteit Antwerpen. Eric Verbiest was eerder lector voor Schoolontwikkeling en Schoolmanagement aan Fontys Hogescholen en projectleider van Magistrum, opleidingen voor schoolleiders. Hij publiceert op het terrein van schoolontwikkeling en het opleiden van schoolleiders.

Andere boeken door Eric Verbiest

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Perspectieven op onderwijsvernieuwing