Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Levering met installatie of montage

(Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2022 9789463713597
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

De achtergrond van de aparte regeling voor ‘leveringen met installatie of montage’ schuilt in het voorkomen van niet-heffing over de installatiecomponent wanneer geïmporteerde goederen worden geïnstalleerd in de EU. De relevantie van het onderscheid tussen een levering, een dienst en een ‘levering met installatie of montage’ zit in de plaats waar het belastbare feit plaatsvindt. Indien de plaats van de prestatie gelijk is, kan het onderscheid tussen ‘levering met installatie of montage’ en een dienst bovendien gevolgen hebben voor het tarief. Het onderscheid is in het bijzonder van belang bij werk in onroerende staat en de regeling van de verlegging van de heffing (B2B) of de toepassing van een verlaagd btw-tarief (B2C).

De aparte regeling inzake ‘leveringen met installatie of montage’ voorkomt administratieve verplichtingen indien er onderdelen vanuit verschillende lidstaten worden vervoerd ten behoeve van een levering met installatie of montage in een andere lidstaat.

De analyse om tot een juiste kwalificering te komen kan worden verricht volgens een logisch stappenplan, dat in dit boek wordt uitgelegd.

Specificaties

ISBN13:9789463713597
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:116
Druk:1
Verschijningsdatum:21-12-2022
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Levering met installatie of montage