Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Dit wil je écht niet weten

Over de wereld achter je scherm

Paperback Nederlands 2024 9789463812160
Nog niet verschenen, verwacht op 05‑03‑2024
20,99

Samenvatting

'Ik wil dit eigenlijk niet weten,' krijgt onderzoeksjournalist Huib Modderkolk regelmatig te horen wanneer hij vertelt over de gevaren van moderne technologie. Diezelfde houding treft hij bij bedrijven en de overheid.

Als hij zelf doelwit wordt van een inlichtingenoperatie, ondervindt Modderkolk de gevolgen van die naïeve opstelling. Zijn daaropvolgende onderzoek brengt hem bij mensen die, soms met gevaar voor eigen leven, stap voor stap laten zien dat internet een magnifiek wapen is. Van Den Haag tot Sint Petersburg en van Eindhoven tot Teheran stuit hij op angstaanjagende verhalen die normaal verborgen blijven. Zo ontdekt hij waar onze meest intieme data belanden, waarom Nederland een risicovol detectiesysteem verspreidde en hoe ver China wereldwijd is doordrongen in kritieke systemen.

'Dit wil je écht niet weten' is - net als Modderkolks alom geprezen bestseller 'Het is oorlog maar niemand die het ziet' - een bloedstollende pageturner over de schaduwkanten van de online samenleving.

Over 'Het is oorlog maar niemand die het ziet':
Wie vroeger de wereld wilde begrijpen, las de Bijbel. Wie de wereld van nu wil begrijpen, leest dit boek. - Arjen Lubach

Een briljante pageturner van een van Nederlands beste onderzoeksjournalisten. - Rutger Bregman

Modderkolks oorlogsboek leest als een thriller. - Maxim Februari

Specificaties

ISBN13:9789463812160
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:5-3-2024
ISSN:

Over Huib Modderkolk

Huib Modderkolk (1982) is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. Hij was een vaste gast bij De Wereld Draait Door, waar hij op begrijpelijke wijze vertelde over geheime diensten en digitalisering. Hij won de prestigieuze journalistieke prijzen De Tegel (2016) en De Loep (2018). 'Het is oorlog maar niemand die het ziet' is genomineerd voor de Brusseprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige journalistiek boek van 2019. Ook stond het boek op de shortlist van Managementboek van het Jaar 2020.

Andere boeken door Huib Modderkolk

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dit wil je écht niet weten