Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De slag om Europa

Hoe China en Rusland ons continent uit elkaar spelen

Paperback NL 2023 9789463822978
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Ooit deelde Europa de lakens uit in de wereld, maar op dit moment wordt het continent van alle kanten belaagd, ook van binnenuit.

Xi Jinping ziet het als een wingewest en probeert de Europese Unie uit elkaar te spelen. Poetin voelt zich bedreigd en voert de druk op om de NAVO te ontwrichten. Trump keerde zich af van zijn trouwste bondgenoten en opende zelf ook de aanval op Europa. Johnson dacht buiten de Europese Unie beter af te zijn en de Hongaarse en Poolse leiders ondermijnen de democratische rechtsstaat. Allemaal menen ze dat een sterke Europese Unie hun ambities in de weg staat.

Politieke leiders worstelen met een antwoord. De coronacrisis en de oorlog in Oekraïne hebben de uitdaging nog verder vergroot. Kunnen we deze slag om Europa winnen? Kan Biden de schade die Trump aanrichtte repareren? Wordt Nederland vermalen tussen Duitsland en Frankrijk? Blijft de EU een speler in de wereld of wordt het continent de speeltuin van de wereldmachten?

De dreiging is groot, maar in het fascinerende en verrassend optimistische De slag om Europa laat een van de belangrijkste geopolitieke denkers van deze tijd zien hoe velen hun tanden op Europa stuk bijten.

Specificaties

ISBN13:9789463822978
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:396
Uitgever:Balans
Verschijningsdatum:17-4-2023

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De slag om Europa