Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Orde houden

Vernieuwde editie

Paperback Nederlands 2020 9789490120375
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Met de orde in de Nederlandse lessen is het slecht gesteld. Vergeleken met hun internationale collega’s moeten leraren in Nederland lang wachten tot de leerlingen stil zijn en ze met de les kunnen beginnen, en wordt lestijd onvoldoende effectief benut, zelfs op de betere scholen.
Voor orde in de les zijn een heldere structuur, motiverende lessen en een goede relatie met de leerling noodzakelijk, maar ook effectief ingrijpen als het misgaat. Het blijkt ook uit te maken hoe je het schooljaar begint, en daar gaat het regelmatig al mis. Ook houden veel scholen en leraren er opvattingen en praktijken op na die niet stroken met wetenschappelijke inzichten over klassenmanagement, waarvan zijzelf en de leerlingen de dupe worden.
In dit boek toont René Kneyber, die zestien jaar lesgaf in het vmbo en daarbuiten, aan de hand van onderzoek, praktische voorbeelden en vele eyeopeners hoe iedereen kan leren om orde te houden, in het voortgezet onderwijs, het speciaal onderwijs en de bovenbouw van het basisonderwijs. Hoe voorkom je nu dat het misgaat? Hoe motiveer je klassen? En hoe kun je consequent zijn zonder je band met de klas te verslechteren?
Deze vernieuwde editie van Orde houden is verplichte kost voor iedere leraar-in-opleiding, lerarenopleider, beginnende leerkracht, of ervaren leraar die orde houden moeilijk vindt (al is het maar bij één klas).
René Kneyber doceerde wiskunde en heeft veel ervaring met lesgeven in het vmbo. Hij publiceerde in 2009 Orde houden in het vmbo en schreef sindsdien nog meer spraakmakende boeken, zoals Het Alternatief en Toetsrevolutie. Hij schreef vier jaar lang columns voor Trouw en is sinds 2015 kroonlid van de Onderwijsraad.

Specificaties

ISBN13:9789490120375
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:23-6-2020
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over René Kneyber

René Kneyber is docentwiskunde aan het Oosterlicht College in Nieuwegein, lid van de Onderwijsraad en bestuursvoorzitter van de Stichting Beroepseer. Hij is initiatiefnemer en redacteur van Het Alternatief (1 en 2) en is lid van de Onderwijsraad.

Andere boeken door René Kneyber

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Orde houden