Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De vijfde revolutie

Hoe hersenwetenschap onze wereld gaat veranderen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789490574505
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

De ontdekkingen in de hersenwetenschap volgen elkaar in een nauwelijks bij te houden tempo op. Elke week staat er weer een groot artikel in de krant met nieuwe inzichten en interessante weetjes over hoe onze hersenen werken. Tot nu toe ontbrak echter het grotere plaatje: Waartoe leidt al deze nieuwe kennis?

Lone Frank, neurobioloog en wetenschapsjournalist, doet verslag van een reis langs de voornaamste hersenwetenschappers ter wereld. Ze verteld over Michael Persinger, de Canadese professor die met een 'God Helmet' op commando intense religieuze ervaringen kan veroorzaken. Over Richard Davidson, die bezig is om de neurologische geheimen van 'geluk' in kaart te brengen. En over Andrew Lo, de MIT professor die aan de hand van een hersenscan het langetermijn-succes van een beurshandelaar kan voorspellen.

We blijken aan de vooravond van de 'neurorevolutie' te staan. Deze reikt verder dan we tot nu toe vermoedden en zal ingrijpende effecten hebben op uiteenlopende onderwerpen zoals economie, marketing en zelfs religie.

Dit boek haalt de hersenwetenschap uit de hoek van de 'leuke weetjes' en plaatst haar waar ze hoort: als hoofdrolspeler in onze toekomst.

Specificaties

ISBN13:9789490574505
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:300
Druk:1
Verschijningsdatum:27-5-2011
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Expertrecensies (2)

De vijfde revolutie
Peter de Roode | 27 september 2010
'De vijfde revolutie' is de verslaggeving van een rondreis van wetenschapsjournalist Lone Frank langs verschillende neurospecialisten. Zij illustreert de lezer dat de vele inzichten over de hersenen een vijfde revolutie teweeg brengt. Een boeiend boek dat op verhalende wijze de feitelijke werkelijkheid in kaart brengt van ons meest complexe orgaan.
Lees verder
De vijfde revolutie
Jeffrey Goijers | 10 augustus 2010
In 'De vijfde revolutie' laat Lone Frank zien dat de hersenwetenschap aan de vooravond van een 'neurorevolutie' staat. Deze revolutie zal ingrijpende effecten hebben op gebieden zoals economie, marketing, rechtspraak en religie. Een interessant boek, omdat u een goed overzicht krijgt van een aantal belangrijke ontwikkelingen. De vraag die echter niet beantwoord wordt, is wanneer wij de effecten daadwerkelijk in ons dagelijks leven gaan merken.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
9 stemmen
4
2
2
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Lone Frank: ‘De nieuwe neurologische kennis is handig voor alle managers’
Rick Nieman 8 juli 2010 De Deense wetenschapsjournalist en neurobioloog Lone Frank interviewde de afgelopen jaren de meest toonaangevende hersenonderzoekers over de hele wereld, en vatte hun bevindingen samen in De vijfde revolutie. Het is één van de interessantste boeken van de laatste jaren. Het toont aan dat er een wetenschappelijke revolutie gaande is op het gebied van neurologie, die onze levens verregaand en ingrijpend gaat veranderen.

Over Lone Frank

Lone Frank is een Deense neurobioloog en wetenschapsjournalist. Een MRI-scan heeft aangetoond dat de hersenen van Lone Frank 'nogal gewoontjes' zijn, maar zij wel een prachtige corpus callosum heeft. Ze is gepromoveerd in de neurobiologie en heeft meerdere prijzen ontvangen als wetenschapsjournalist. Zowel in Denemarken als de Verenigde Staten neemt zij deel aan debatten en geeft ze lezingen.

Andere boeken door Lone Frank

Inhoudsopgave

1 Op het spoor van de vijfde revolutie
2 God op commando
3 Morele reflexen
4 Oefening baart geluk
5 Spiegels in je brein
6 Dood van de homo economicus
7 We verkopen het aan je neuronen
8 Anatomie van een leugen
9 Verlos ons van onszelf

Noten en literatuurverwijzingen
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De vijfde revolutie