Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

BIV in praktijk

beoordelen en ontwerpen van bestuurlijke informatieverzorging

Paperback Nederlands 2016 9789490957100
Niet leverbaar.

Samenvatting

BIV in praktijk behandelt in vier delen het beoordelen en ontwerpen van de bestuurlijke informatieverzorging voor de meest voorkomende processen en typen organisaties. In het eerste deel worden kort de belangrijke basisconcepten behandeld zoals het tolmodel, de maatregelen van interne controle, het interne betrouwbaarheidssysteem, het COSO Internal Control Framework en het model van Simons.

De praktische insteek van het boek blijkt uit de in het tweede deel opgenomen methodiek voor het uitvoeren van een onderzoek naar de bestuurlijke informatieverzorging bij een organisatie. Hier worden zaken behandeld zoals de probleemanalyse, het houden van interviews en het maken van processchema’s.

In het derde en vierde deel wordt niet alleen aandacht besteed aan de risico’s, de maatregelen van interne controle en de managementinformatie voor de meest voorkomende processen en typen organisaties maar wordt ook voorzien in uitgebreide procesbeschrijvingen en processchema’s.

Door middel van onderzoeksresultaten krijgt de gebruiker een beeld van de praktijk van de toepassing van de basisconcepten van het vak bestuurlijke informatieverzorging dat tegenwoordig door de CEA ook wordt aangeduid als ICAIS (Internal Control & Accounting Information Systems).

Specificaties

ISBN13:9789490957100
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:363
Uitgever:A&W Uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:15-8-2016

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        BIV in praktijk