Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 64% korting

Mensen beoordelen voor HR-professionals

Paperback Nederlands 2013 9789491203077
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
27,50
9,95
VOORDEEL - 64% korting

Samenvatting

Wouter Schoonman heeft alles wat managers en HR-professionals nodig hebben om deskundig en fatsoenlijk andere mensen te beoordelen samengebracht in een twee boeken: 'Mensen beoordelen voor HR-professionals' en 'Mensen beoordelen voor managers'.

Beoordelen is moeilijk en dus worden er fouten gemaakt door managers en HR-professionals bij de beoordeling van (mogelijke) medewerkers. Hun intuïtie laat hen in de steek en ook de kwaliteit van de gebruikte instrumenten en procedures is nogal eens voor verbetering vatbaar.

'Mensen beoordelen voor HR-professionals' is geschreven voor personeelsadviseurs, recruiters, trainers en professionele testgebruikers. De nadruk in dit deel ligt op het verantwoorde gebruik van psychologische instrumenten - tests - en het rendement van investeringen in de kwaliteit van instrumenten, procedures en de professionals die ze gebruiken.

'Mensen beoordelen voor managers' biedt leidinggevenden alles wat ze nodig hebben om hun medewerkers fair te beoordelen; zowel bij selectie als ontwikkeling. Schoonman combineert gedegen wetenschappelijke inzichten met zijn eigen doorleefde praktijkervaring. Geen rigide stappenplan of het zoveelste how-to-boek. Maar in 61 korte artikelen - goed ontsloten via een trefwoordenlijst - krijgen managers wel alles mee om hun medewerkers goed te beoordelen.

"Schoonman heeft een levendig overzicht geschreven over het beoordelen van mensen tijdens selectie en op het werk: het is solide onderbouwd en zit vol interessante voorbeelden" - Prof. dr. Marise Born, hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie, Erasumus Universiteit Rotterdam

Specificaties

ISBN13:9789491203077
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:230
Druk:1
Verschijningsdatum:19-7-2013

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel 1: Selectie
1. Praktijkvoorbeelden
2. Rendement

Deel 2: Techniek
3. Instrumenten
4. Psychometrie
5. Automatisering

Deel 3: Best practices
6. Mensen beoordelen

Afsluiting - lessons learned
Bijlagen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mensen beoordelen voor HR-professionals