Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Stilstaan bij bewegen

De taal van het lichaam herkennen

Paperback Nederlands 2013 9789491591013
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Staat u wel eens stil bij hoe u zich beweegt, bij hoe u voortgaat, bij hoe u zit? Voelt dat allemaal helemaal goed? Zou het beter kunnen? Of weet u dat niet? Bewustwording van deze vragen is de hefboom om te veranderen en u daardoor beter te voelen.

'Stilstaan bij bewegen' is een tool voor managers, trainers en iedereen die anderen persoonlijk of professioneel begeleidt om te komen tot een beter voelen in het lichaam en daardoor tot meer genieten en beter presteren in werk en privéleven. Basaal is dat u anderen pas kunt helpen en kunt begeleiden als u in staat bent met uzelf - als trainer, coach, begeleider- aan de slag te gaan met theorie, praktijk en oefeningen.

In dit boek treft u, enerzijds, veel informatie aan die wij willen duiden als anatomie, theorie, kennis van het lichaam. Dat is de basis om bewust te worden van hoe u gaat en staat in uw lichaam en daardoor de basis om u bewust te worden van manifeste en latente verstoringen. De vele oefeningen in dit boek helpen, anderzijds, om aan de slag te gaan met uzelf en daarmee en daardoor kunt u uzelf en anderen helpen beter te voelen in uw, of haar of zijn lijf. Dat is winst voor de ander, voor u als manager, coach, begeleider en, als het gaat om een organisatiecontext, voor de organisatie.

Specificaties

ISBN13:9789491591013
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:280
Druk:1
Verschijningsdatum:22-1-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Margot Groot

Margot Groot gebruikt in haar bedrijf 'Stilstaan bij Bewegen' een eigen methode. Ze was docent beweging aan de Hogeschool in Utrecht, afdeling Theater en Drama. Als freelancer verzorgt ze trainingen voor de School Voor Coaching. Sinds 1998 geeft ze les in Körperwahrnemung und Bewegung in Duitsland aan de Fachhochschule te Lingen. Daar is ze benoemd tot Professor HC.

Andere boeken door Margot Groot

Inhoudsopgave

Woord vooraf van de uitgever
Inleiding

1. De kracht van aandacht
2. De voeten dragen het standpunt
3. De benen gaan en staan
4. Het bekken is het centrum van het lichaam
5. Het diafragma deelt
6. De rug is de verticale as
7. De schouders zijn de hefboom voor de armen
8. De nek draagt het hoofd
9. Besef van denken, doen en voelen geeft energie

Overzicht oefeningen
Literatuurlijst
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Stilstaan bij bewegen