Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Social Profit Canvas

Vertrekpunt voor sociale winst en waarde

Paperback Nederlands 2019 9789491837241
Verkooppositie 1155Hoogste positie: 1155
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

Organisaties in de publieke sector moeten van waarde zijn voor de samenleving. Stichtingen, overheid, corporaties of verenigingen: ze hebben allemaal als doel om sociale winst te realiseren voor huurders, cliënten, patiënten of leerlingen. Wat is écht van waarde en op welke manier dragen organisaties in de publieke sector daaraan bij?

In het eerste deel van dit boek beschrijven Marc Vermeulen en Anke Vroomen de achtergronden en ontwikkelingen van de verzorgingsstaat en het Public Value denken. Daarin wordt aandacht besteed aan het werk van de Harvard hoogleraar Mark Moore, dat grote invloed heeft gehad op het denken over en de ontwikkelingen van publieke waarde.

In het tweede deel wordt het social profit canvas model geïntroduceerd. Een model ontwikkeld in samenwerking met Mark Wolbert en Jaap Hoenderdos van WHISE. Het Social Profit Canvas geeft inzicht en handreikingen voor sturing. Het is een model waarmee sociale winst en waarde gecreëerd en zichtbaar gemaakt kan worden.

Het laatste hoofdstuk gaat dieper in op hoe we met elkaar stappen kunnen zetten naar een nieuw evenwicht. Waarbij onze gezamenlijke inspanningen een positieve bijdrage leveren aan maatschappelijke vraagstukken.

Specificaties

ISBN13:9789491837241
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:92
Uitgever:Whise BV
Druk:1
Verschijningsdatum:2-12-2019
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Social Profit Canvas