Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Oostergo

Gebonden NL 2020 9789492052636
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De namen van de Friese landsdelen klinken ons vertrouwd in de oren. Wie kent ze niet: Oostergo, Westergo en De Zevenwouden? Al sinds de middeleeuwen is Fryslân onderverdeeld in deze drie gebieden. Dit boek gaat over de geschiedenis en de betekenis van het landsdeel Oostergo. Daarbij staat het landschap centraal; door het landschap te bekijken en te bestuderen leren we de wereld kennen.
Maar het boek gaat ook over de inwoners van Oostergo. Over hun verleden en over hun leven nú, over wie ze zijn en wat voor werk ze doen.
Het verhaal is gekoppeld aan tal van concrete locaties: plekken met een interessant verleden en gebieden waar iets bijzonders te zien is. Tegelijk kijkt het boek ook verder dan naar het hier en nu van Oostergo; het geeft verklaringen en achtergronden en het schetst het landsdeel tegen de achtergrond van Fryslân, Nederland en Europa.
Het boek heeft zijn doel bereikt als u, verrijkt met de erin opgenomen informatie, het landschap van Oostergo met andere ogen beziet. Als u begrijpt hoe Oostergo leeft. Om de herkenbaarheid te verhogen is het boek uitgebreid geïllustreerd met prachtige foto’s, interessante kaarten en instructieve tekeningen.

Dr. Hans Koppen (1949) is geograaf en woont in Sneek. Hij publiceert over Friese historische en aardrijkskundige onderwerpen.

Specificaties

ISBN13:9789492052636
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:208
Uitgever:Wijdemeer Louw Dijkstra
Verschijningsdatum:18-5-2020

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Oostergo