Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Dubbellevens

Ward Ruyslinck biografie

Gebonden NL 2020 9789492395337
Verwachte levertijd ongeveer 12 werkdagen

Samenvatting

Voorjaar van 2020 de biografie van een van de populairste schrijvers die het Nederlandse taalgebied ooit heeft voortgebracht: Ward Ruyslinck (1929-2014).

In Dubbellevens neemt Frits de Vries de lezer mee op zijn zoektocht naar de levens van Ward Ruyslinck, wiens echte naam Raymond de Belser was. Hij beschrijft de dramatische gebeurtenissen in het leven van deze dualistische mens die gekweld werd door angsten en traumatische oorlogservaringen.

Ward Ruyslinck was een van de meest gelezen en bestverkopende schrijvers van zijn tijd. Raymond de Belser was een bescheiden ambtenaar in dienst van de stad Antwerpen, werkzaam bij het Museum Plantin-Moretus.
Ward Ruyslinck was als schrijver vrij en openhartig, bijna exhibitionistisch, maar als Raymond de Belser in het dagelijks leven een stille, angstige man die zich het liefst achter de gordijnen verborg.

De auteur ir. Frits de Vries (1942) heeft als Ruyslinck een dubbelleven. Van huis uit is hij chemisch technologisch onderzoeker, maar is zijn grote liefde de literatuur, in het bijzonder het omvangrijke oeuvre van Ward Ruyslinck.

Sinds het overlijden van Ward Ruyslinck heeft hij zich volledig gericht op het schrijven van diens biografie. Naast het boek is er een website in de lucht gekomen: Daarop staat achtergrondinformatie, zoals een persoonsregister, de lijsten van geraadpleegde archieven en bibliotheken en een uitgebreide bibliografie. Aangevuld met film- en geluidsfragmenten.

Jan Vanriet (kunstschilder): ‘In dit boek heb ik met groot plezier Ruyslinck opnieuw ontdekt. We moeten leren zulke schrijvers te koesteren, die oude zielen.’

Dirk de Geest (hoogleraar Literatuurwetenschap (KU Leuven): ‘Ik feliciteer de biograaf van harte met de schat aan onbekende (hooguit vermoede) gegevens die u heeft opgedolven en in kaart gebracht.’

Specificaties

ISBN13:9789492395337
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:600
Verschijningsdatum:1-5-2020

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dubbellevens