dagvoorzitter, professioneel gespreksleider
Meer over Joost HoebinkStaande ovaties
Vijf ingrediënten voor een sprankelend event!
Gebonden Nederlands 2020 1e druk 9789492528575Samenvatting
Joost Hoebink (1984) is eigenlijk al zolang hij kan praten presentator. Na gewerkt te hebben als verslaggever voor NPO Radio 1 werd hij gegrepen door de kracht van live-events. Inmiddels heeft hij ruim 1.500 bijeenkomsten in binnen- en buitenland op zijn naam staan, waarin hij duizenden professionals het podium gaf in interviews en debatten. Al vijf jaar op rij is hij Nederlands meest geboekte dagvoorzitter.
Dit boek is een bundeling van zijn ervaringen en ideeën over hoe een goede bijeenkomst eruit zou moeten zien. Aan de hand van vijf logische basisingrediënten ontvouwt hij op eenvoudige wijze de theorie achter het eventvak. Vol met tips en goede voorbeelden – van registratie tot evaluatie – om je te helpen zelf een spetterend event te organiseren. Een vrolijke handleiding om direct mee aan de slag te gaan!
‘Dit boek is verplicht leesvoer voor iedere eventmanager.’
– Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, topspreker
‘Warm aanbevolen!’
– Roderik van Grieken, Nederlands Debat Instituut
‘Grappig. Goed geschreven. Geweldig!’
– Anouk Kamps, SPITZ congres & event
‘Het beste boek over eventorganisatie dat ik ken.’
– Merijn van den Bergh, Circl Amsterdam
‘Joost laat zien waar het om draait: de totaalbeleving.’
– Bob Hutten, Hutten Catering
‘Tips waar je direct wat mee kunt!’
– Nina Kesar, Speakers Academy
‘Dé handleiding voor elk congres!’
– Dirk Prijs, Genootschap voor Eventmanagers
Specificaties
Lezersrecensies
Interviews en artikelen (1)
Over Joost Hoebink
Inhoudsopgave
EERSTE INGREDIËNT
DOEL EN DOELGROEP VAN JE EVENT BEPALEN 9
Waarom ga je een event organiseren? 10
Voor wie: van klant naar gast 12
De uitnodiging: hoe komt de zaal vol? 18
Aanmeldproces 26
SIDE DISH – ERIK SCHERDER 30
TWEEDE INGREDIËNT
PROGRAMMERING: UIT WELKE ONDERDELEN BESTAAT JE EVENT? 35
De opening 37
De keynote /de presentatie 43
Het interview 47
De paneldiscussie 53
SIDE DISH – RODERIK VAN GRIEKEN 60
Het zaaldebat 64
De talkshow 76
De speeddate 81
Het slot 83
SIDE DISH – MARIANNE DIJKMANS & ANOUK KAMPS 86
Aan de slag: hoe maak je hier nu een format van? 92
SIDE DISH – MERIJN VAN DEN BERGH 102
DERDE INGREDIËNT
LOCATIE: HOE HAAL JE ALLES UIT JE LOCATIE? 107
Hoe vind je de best passende locatie voor jouw event? 109
De ontvangst 111
De zaalopstelling 117
Het beeld en het geluid 125
Goed beeld én goed beeldgebruik 132
De catering 140
SIDE DISH – BOB HUTTEN 146
VIERDE INGREDIËNT
INTERACTIE: HOE MAAK JE JE EVENT ÉCHT ONVERGETELIJK? 151
Voorzichtig beginnen mag 153
De smartphone als hoeksteen
voor publieksinteractie 156
Interactie op afstand bij online events 161
SIDE DISH – NINA KESAR 168
Analoge, offline interactiemogelijkheden 173
Het gaat om de verbinding 178
Verbinding als rode draad van je event 184
SIDE DISH – DIRK PRIJS 192
VIJFDE INGREDIËNT
EFFECT: HOE VERGROOT JE HET BEREIK VAN JE EVENT? 197
De evaluatie 198
Foto, video en schriftelijke verslaglegging 208
Je bereik vergroten door media-aandacht 217
En nu... aan de slag! 221
Dankwoord 222
Rubrieken
- advisering
- algemeen management
- coaching en trainen
- communicatie en media
- economie
- financieel management
- inkoop en logistiek
- internet en social media
- it-management / ict
- juridisch
- leiderschap
- marketing
- mens en maatschappij
- non-profit
- ondernemen
- organisatiekunde
- personal finance
- personeelsmanagement
- persoonlijke effectiviteit
- projectmanagement
- psychologie
- reclame en verkoop
- strategisch management
- verandermanagement
- werk en loopbaan