Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De beroepsstandaard voor de intern begeleider

Functieomschrijving, bekwaamheidseisen en ethische code

Paperback Nederlands 2022 9789493209787
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het werk van de intern begeleider heeft veel verschillende invalshoeken en wordt op scholen op diverse manieren vormgegeven. Deze geheel vernieuwde beroepsstandaard geeft een ‘gezicht’ aan die diversiteit van taken en biedt tegelijkertijd een kader voor het werk van de intern begeleider.

Op steeds meer scholen ontwikkelt de rol van de intern begeleider zich in de richting van kwaliteitscoördinator; de focus op het stimuleren en coördineren van de onderwijskwaliteit neemt toe. De intern begeleider als kwaliteitscoördinator heeft een sleutelpositie in het team. De kwaliteitscoördinator heeft geen beoordelende rol, maar werkt vanuit vertrouwen om ‘de goede dingen te doen voor leerlingen’.

Deze beroepsstandaard geeft niet alleen duidelijkheid over de taken en verantwoordelijkheden van de ib’er als kwaliteitscoördinator, maar beschrijft ook de bijbehorende competenties en kwaliteitseisen. Daarnaast is er aandacht voor de ethische aspecten, die voor het dagelijks handelen van belang zijn. Tot slot is er een functiereeks met daarin voorbeeld-functieprofielen opgenomen.

Specificaties

ISBN13:9789493209787
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:100
Druk:12
Verschijningsdatum:15-11-2022
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De beroepsstandaard voor de intern begeleider