Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Veranderdynamiek

Veranderen als samenspel

Seminar met Jaap Boonstra, Jitske Kramer, Anouk Brack, Kilian Bennebroek Gravenhorst, Simon van der Veer, Ina Ahuis

Seminar met Jaap Boonstra, Jitske Kramer, Anouk Brack, Kilian Bennebroek Gravenhorst, Simon van der Veer, Ina Ahuis

Veranderdynamiek

Veranderen als samenspel

Met onder andere...

Jaap Boonstra Jaap Boonstra
Jitske Kramer Jitske Kramer
Anouk  Brack Anouk Brack

Over dit seminar

In onze dynamische wereld heb je niet zoveel aan planmatig veranderen. Dat ervaren wij nu dagdagelijks. Want dynamiek laat zich niet vangen in vaste faseringen en verandermethoden. Een dynamische wereld verlangt het organiseren van wendbaarheid en een veranderaanpak die uitgaat van experimenteren en leren. Een aanpak die zich kenmerkt door samen spelen.

Hoe komen we tot samenspel zodat we onszelf en onze organisaties kunnen kwalificeren voor de toekomst? Op 7 oktober bieden zes smaakmakers een hele dag concrete inspiratie en delen hun actuele kennis en ervaring met het veranderen van organisaties door samenspel.

Een greep uit het programma:

N.B. Er zijn groepskortingen mogelijk vanaf 2 deelnemers. Stuur ons een e-mail voor een aanbod op maat: events@managementboek.nl.

Boekenpakket bij dit seminar

Veranderen als samenspel
Jaap Boonstra
Veranderen als samenspel
37,70
12035
Leiderschap in verandering
Anouk Brack
Leiderschap in verandering
24,95
265

Programma

08:30 Ontvangst en registratie
09:30 Start seminar
16:30 Einde seminar en borrel
9:30 Opening Jaap Boonstra
9:40 Samenspelen in verandering
Jaap Boonstra presenteert een spelmodel voor organisatieverandering en nodigt u uit om mee te spelen. Het spelmodel gaat over het maken van een context voor veranderen en impact hebben om gewenste veranderingen te realiseren. Veranderringen krijgen betekenis door vanuit een gedeelde spelambitie veranderstrategieën te kiezen met passende spelvormen en een krachtige spelverdeling. De kern is dat betrokken spelers een verandering tot leven brengen door bewust veranderstrategieën en spelvormen te kiezen om resultaat te bereiken.
10:30 De Vanzelforganisatie
Goed presterende organisaties beschikken over een hoge mate van zelforganiserend vermogen. Ze vertrouwen op het gezonde boerenverstand van hun mensen, want een hoop zaken lopen ‘vanzelf’ al goed en hebben geen sturing van hogere hand nodig. Zelforganisatie hoef je ook niet te implementeren, want dit vermogen is er van nature al. Elke organisatie is daarom een Vanzelforganisatie, maar dat betekent niet dat alles vanzelf gaat. Simon van der Veer vertelt hoe je werkt aan organisatieontwikkeling.
11:15 Ochtendbreak
11:45 Betekenisvolle werkrelaties
Samenwerken aan verandering betekent met elkaar in het onbekende stappen. Werkrelaties zijn daarbij een belangrijk houvast. Wat maakt werkrelaties betekenisvol en hoe zitten we onszelf in de weg als het spannend wordt? Hoe kunnen we juist plezier beleven aan spanning en hiermee de verandering inzetten?
12:30 Vragen en antwoorden
12:45 Lunch
13:30 Veranderversnellers
Om verandering te realiseren, heb je voorbeelden nodig. Hoe zet je een organisatie in beweging en hoe houd je vervolgens koers? Kilian Bennebroek Gravenhorst laat aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe je de ervaring van anderen kunt gebruiken om de verandering in je eigen organisatie tot een succes te maken.
14:15 Leiderschap in verandering
Leiderschap in een veranderende wereld die tegen grenzen aanloopt, vraagt om een verandering in leiderschap. Leiderschap waarin ‘Samen doen wat ertoe doet’ centraal staat. Anouk Brack geeft tips voor minder gedoe en meer bedoeling met haar methode voor organisatiebloei.
15:00 Middagbreak
15:30 Samenspel in tribes
Soms lijkt het alsof we onszelf, en ons leiderschap, volledig opnieuw moeten uitvinden. Jitske Kramer denkt dat dat maar ten dele waar is. We hebben namelijk als mensheid een eeuwenlange ervaring in samenwerken, samenleven, overleggen, besluiten en veranderen waaruit we kunnen putten. Een lezing met antropologisch inzichten die kunnen helpen om sterke en gezonde organisaties te creëren en onderhouden.
16:15 Vragen en antwoorden
16:30 Afsluiting en borrel

Sprekers

Jaap Boonstra
Jaap Boonstra
Jaap Boonstra is hoogleraar ‘Organisatieverandering en leiderschap’ bij ESADE Business School in Barcelona (Spain) en WU, Vienna University for Economics and Business. Hij is in Nederland verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB). Jaap werkte eerder als hoogleraar ‘Organisatieverandering’ aan de Universiteit van Amsterdam en als rector van Sioo, Interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde. Als zelfstandig en onafhankelijk adviseur is Jaap betrokken bij veranderingsprocessen in internationale ondernemingen en bedrijfsnetwerken in Nederland, Duitsland en Spanje. Daarnaast zet hij zich in voor maatschappelijke organisaties die zich willen kwalificeren voor de toekomst. Jaap heeft talloze publicaties op zijn naam staan over organisatieverandering, innovatieprocessen, leiderschap, strategische besluitvorming, en machtsprocessen in organisaties. Recent publiceerde hij als schrijver of redacteur meerdere boeken waaronder Leiders in cultuurverandering (Van Gorcum, 2014), Veranderen van Maatschappelijke Organisaties (Business Contact, 2017), Perspectieven op Veranderen (Vakmedianet, 2018), Perspectieven op Leiderschap (Vakmedianet, 2018) en Veranderen als Samenspel (Vakmedianet, 2018). Bij dit laatste boek is ook een uitgebreide website beschikbaar en het boek verschijnt ook in het Engels en Spaans.
Jitske Kramer
Jitske Kramer
Drs. Jitske Kramer is corporate antropoloog, spreker, ondernemer, facilitator. Oprichter van HumanDimensions. Trainer van het jaar 2013. Auteur van 'Normaal is Anders', 'Deep Democracy - de wijsheid van de minderheid', 'Wow! Wat een verschil', 'Jam Cultures', 'De Corporate Tribe' (managementboek van het jaar 2016), 'Building Tribes' (shortlist managementboek van het jaar 2019) en 'Jam Cultures (2019). Jitske Kramer reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze kijkt naar de wereld en organisaties door het oog van een antropoloog. Culturele antropologie is de discipline die zich afvraagt wat het betekent om mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Ze bracht Deep Democracy in 2012 naar Nederland en verzorgt hier samen met een team van instructors vele trainingen in. “Jitske Kramer is een van de beste sprekers van Nederland. Verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek. Ze prikkelt je om stevig te nadenken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuw inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig.”
Anouk  Brack
Anouk Brack
Anouk geeft training en coaching in leiderschapsontwikkeling in binnen- en buitenland, online en offline. Ze is als eerste in Nederland volledig gecertificeerd in Leadership Embodiment. Ze werkte meer dan 15 jaar aan de Wageningen Universiteit, richtte een stichting op voor integraal leiderschap voor duurzaamheid, en is mede-oprichter van The Centre for Embodied Wisdom. Haar inspiratiebronnen zijn o.a. transpersoonlijke psychologie, biologie en boeddhisme. Haar missie is het bijdragen aan meer welzijn en effectiviteit in organisaties.
Kilian Bennebroek Gravenhorst
Kilian Bennebroek Gravenhorst
Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst is oprichter van PlusPulse en docent bij o.a. Sioo. Hij is gespecialiseerd in verandermanagement en gefascineerd door de vraag hoe leiders hun veranderambities realiseren. Als adviseur helpt hij maatschappelijke organisaties en bedrijven bij het bereiken van hun strategische doelstellingen. Als docent versterkt hij het veranderkundig handelen van professionals. Kilian doet onderzoek naar complexe veranderingen en hij publiceert over het vak. Veranderversnellers: het afkijkboek is zijn meest recente boek.
Simon van der Veer
Simon van der Veer
Simon van der Veer is organisatieadviseur, schrijver en spreker. Hij is als columnist verbonden aan BNR Nieuwsradio, XpertHR Actueel en Managementsite.nl.
Ina  Ahuis
Ina Ahuis
Ina Ahuis is gespecialiseerd in leren in organisaties en werkt als organisatieadviseur aan samenwerkingsvraagstukken. Ze ontwikkelde daarnaast haar eigen leergang, is docent bij verschillende instituten en treedt op als coach. Zij stelt betrokkenen in staat fundamenteel anders te kijken, geeft praktische handvatten om betekenisvol samen te werken en zorgt dat er wat te lachen valt. www.ahuis.com

Video

Praktische informatie

Locatie

Landgoed Zonheuvel, Doorn
Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn

Routebeschrijving

Programma

9.00 uur Ontvangst

9.30 uur Opening door dagvoorzitter Jaap Boonstra

9.40 uur Samenspelen in verandering - Jaap Boonstra

Jaap Boonstra  presenteert een spelmodel voor organisatieverandering en nodigt u uit om mee te spelen. Het spelmodel gaat over het maken van een context voor veranderen en impact hebben om gewenste veranderingen te realiseren. Veranderringen krijgen betekenis door vanuit een gedeelde spelambitie veranderstrategieën te kiezen met passende spelvormen en een krachtige spelverdeling. De kern is dat betrokken spelers een verandering tot leven brengen door bewust veranderstrategieën en spelvormen te kiezen om resultaat te bereiken.

10.30 uur De vanzelforganisatie - Simon van der Veer

Goed presterende organisaties beschikken over een hoge mate van zelforganiserend vermogen. Ze vertrouwen op het gezonde boerenverstand van hun mensen, want een hoop zaken lopen ‘vanzelf’ al goed en hebben geen sturing van hogere hand nodig. Zelforganisatie hoef je ook niet te implementeren, want dit vermogen is er van nature al. Elke organisatie is daarom een Vanzelforganisatie, maar dat betekent niet dat alles vanzelf gaat. Simon van der Veer vertelt hoe je werkt aan organisatieontwikkeling. 

11.15 uur Ochtendbreak

11.45 uur Betekenisvolle werkrelaties - Ina Ahuis

Samenwerken aan verandering betekent met elkaar in het onbekende stappen. Werkrelaties zijn daarbij een belangrijk houvast. Wat maakt werkrelaties betekenisvol en hoe zitten we onszelf in de weg als het spannend wordt? Hoe kunnen we juist plezier beleven aan spanning en hiermee de verandering inzetten?

12.30 uur Vragen en antwoorden

12.45 uur Lunch

13.30 uur Veranderversnellers – Kilian Bennebroek Gravenhorst

Om verandering te realiseren, heb je voorbeelden nodig. Hoe zet je een organisatie in beweging en hoe houd je vervolgens koers? Kilian Bennebroek Gravenhorst laat aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe je de ervaring van anderen kunt gebruiken om de verandering in je eigen organisatie tot een succes te maken.

14.15 uur Leiderschap in verandering – Anouk Brack

Leiderschap in een veranderende wereld die tegen grenzen aanloopt, vraagt om een verandering in leiderschap. Leiderschap waarin ‘Samen doen wat ertoe doet’ centraal staat. Anouk Brack geeft tips voor minder gedoe en meer bedoeling met haar methode voor organisatiebloei. 

15.00 uur Middagbreak

15.30 uur Samenspel in tribes - Jitske Kramer

Soms lijkt het alsof we onszelf, en ons leiderschap, volledig opnieuw moeten uitvinden. Jitske Kramer denkt dat dat maar ten dele waar is. We hebben namelijk als mensheid een eeuwenlange ervaring in samenwerken, samenleven, overleggen, besluiten en veranderen waaruit we kunnen putten. Een lezing met antropologisch inzichten die kunnen helpen om sterke en gezonde organisaties te creëren en onderhouden.

16.15 uur  Vragen en antwoorden o.l.v. Jaap Boonstra

16.30 uur  Afsluiting en borrel

‘Om organisatieveranderingen te begeleiden is het nodig te beseffen welke spelers er rondom en binnen een organisatie meespelen, welke belangen en machtsmiddelen ze hebben en welke spelpositie ze innemen.’ Jaap Boonstra

 

Voorwaarden

De deelnamekosten voor dit seminar bedragen € 625,- (excl. btw) per persoon, inclusief consumpties, netwerklunch en afsluitende netwerkborrel. Iedere deelnemer ontvangt een boekenpakket t.w.v. € 60,85.

Komt u met 2 of meer peronen? Maak dan gebruik van onze kortingsregeling van 20% korting per deelnemer. Stuur ons een e-mail met uw wensen en het aantal deelnemers dat u wenst op te geven.

Bent u bij nader inzien helaas verhinderd? Maak dan gebruik van onze schappelijke annuleringsregeling. Tot twee weken voor aanvang van het event kunt u geheel kosteloos (schriftelijk) annuleren. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd, zonder bijkomende kosten, laten vervangen door een collega.

In verband met de 1,5 meter afstand- en hygiënemaatregelen maximeren wij het aantal deelnemers op basis van de RIVM norm. Dat is voor nu vastgesteld op maximaal 100 personen (m.i.v. 1 juli 2020).

Mocht het seminar onverhoopt niet plaats kunnen vinden, vanwege een langere impact van het Corona-virus, dan blijft het aangeschafte ticket geldig en kan gebruikt worden voor het verplaatste seminar. Bent u op die datum verhinderd, dan annuleren wij uiteraard kosteloos uw aanmelding.

Ook interessant voor u"

23 NOV
Middagseminar
Een nieuw, actueel programma op basis van het nieuwe boek van Arend Ardon! Meer
295,-
01 JUN
Seminar
Kom ook naar deze unieke dag met 5 topsprekers over de psychologie van leiderschap. Meer
625,-
26 NOV
Webinar
A digital masterclass with the godfather of persuasion! Meer
345,-

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden