Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Inburgeringscursus voor managers

Waarom managers niet zeggen wat ze bedoelen en doen wat ze niet zeggen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789461261762
Voormalig top 100Totaal 30 dagen
Verkooppositie 5333Hoogste positie: 61
Direct te downloaden

Samenvatting

Dus u wilt de baas worden? Dan kunt u maar beter managementtaal leren spreken. U denkt het al snel te begrijpen, maar pas op, managementtaal luistert heel nauw. U geeft geen bevelen, maar u motiveert uw team. U ontslaat niemand, maar u realiseert een taakstelling. En u mag nooit, maar dan ook nooit zeggen dat u tegen een klus opziet. Elke klus is een uitdaging, toch?

Dit boek is ook een spoedcursus organisatiekunde. U leert begrijpen hoe bureaucratieën werken en hoe u erin kunt overleven. En heel misschien, hoe u ze kunt veranderen. Maar pas op: dit kan uw carrière maken of breken.

Deze inburgeringscursus is geschreven door organisatieadviseur Joop Swieringa, bekend van 'Gedoe komt er toch' en 'In plaats van reorganiseren'. Joop is gefascineerd door het verschijnsel dat mensen in organisaties samen dingen doen die niemand eigenlijk wil. Al adviserend en schrijvend probeert hij uw werk leuker te maken.

Specificaties

ISBN13:9789461261762
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:221
Druk:1
Verschijningsdatum:22-3-2016
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

Inburgeringscursus voor managers
Yvonne Hage | 11 augustus 2016
‘De quick wins doorontwikkelen zodat de oplossing ook duurzaam geborgd wordt’, oftewel ‘managementtaal’. Als adviseur probeer ik dit soort tenenkrommende termen zoveel mogelijk te vermijden, maar hoe langer ik in de kantooromgeving rondloop hoe moeilijker dat wordt.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
6 stemmen
3
1
1
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Joop Swieringa: ‘Taal is het wapen voor managers’
Hans van der Klis 29 april 2016 Uit verwondering over hun merkwaardige verdoezelende taalgebruik begon Joop Swieringa jaren geleden met het verzamelen van de typische uitdrukkingen die managers gebruiken. Maar in plaats van een eenvoudig ‘bureaucratisch woordenboek’, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, heeft hij er een Inburgeringscursus voor managers van gemaakt. ‘Managers gebruiken taal om macht uit te oefenen.’
preview
Preview - Inburgeringscursus voor managers
Joop Swieringa 14 april 2016 Waarom managers niet zeggen wat ze bedoelen en doen wat ze niet zeggen, zo luidt de ondertitel van Joop Swieringa's Inburgeringscursus voor managers. In deze preview legt Swieringa uit wat u eraan kunt doen, en waarom dat van belang is.

Over Joop Swieringa

Dr. Joop Swieringa is van huis uit econoom en werkte in die functie tot 1978 in de gezondheidszorg. In de periode 1978-1981 was hij adjunct-directeur van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding en promoveerde hij. Zijn inzichten over lerend organiseren ontwikkelde hij tussen 1981 en 1989, toen hij incompany-management-developmentprogramma's ontwikkelde bij het Executive and Management Development Centre (EMDC) van Universiteit Nyenrode, waarvan hij ook korte tijd directeur was. Samen met Andre Wierdsma schreef hij 'Op weg naar een lerende organisatie', waarin hij zijn inzichten en ervaringen verwerkte. In 1989 richtte Swieringa met Hans Mak het organisatieadviesbureau Veghtconsult op en zes jaar later verscheen zijn boek 'In plaats van reorganiseren', een praktische uitwerking van zijn eerste boek. Sinds 1996 is hij zelfstandig adviseur en helpt hij bedrijven om lerend te veranderen. Hij werkt daarbij in zeer uiteenlopende branches als de industrie, agrarische sector, financiële dienstverlening, ICT, welzijn en overheid. Naast zijn advieswerk treedt hij regelmatig op als docent, ondermeer aan de Universiteit Nyenrode en het VNO Studiecentrum De Baak. Het verschijnsel dat mensen in organisaties zo vaak samen dingen beslissen, die geen van hen eigenlijk wil, fascineert hem. Swieringa werkt vanuit de opvatting dat je een organisatieverandering pas geslaagd kunt noemen als de mensen na afloop vinden dat ook het werken er leuker op is geworden.

Andere boeken door Joop Swieringa

Inhoudsopgave

Introductie

Les 1: De vier kernwoorden
Les 2: Verdoezelwoorden
Les 3: Piramidale woorden
Les 4: Beheerswoorden
Les 5: Vechtwoorden
Les 6: Veranderwoorden
Les 7: Bezweringen
Les 8: Managementtaal en bureaucratie
Les 9: De verloedering van de verantwoordelijkheid

Nawoord – Tijd voor nieuwe managementtaal
Dank

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inburgeringscursus voor managers