Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Easycratie

De toekomst van werken en organiseren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789052618036
Verkooppositie 9999999140 dagen in de top 100
Niet meer leverbaar.

Samenvatting

In grote, logge organisaties heerst vaak een verstikkende bureaucratie, die het onmogelijk maakt om belangrijke vraagstukken op te lossen. Er zijn genoeg mensen die de oplossingen al hebben, maar door regels, hiërarchieën én een gebrek aan samenwerking wordt de uitvoering vaak onnodig belemmerd. Dat moet en kan anders: vervang de bureaucratie door de easycratie!

Easycratie is een nieuwe manier van werken, organiseren én samenwerken die dwars door bestaande organisatiestructuren heen gaat. Samen met andere passionele professionals leer je het verschil te maken, ongeacht je plaats in de ouderwetse hiërarchie. Je hoeft niet eerst CEO of manager te worden om het bedrijf of de afdeling te verbeteren. Je moet alleen even de juiste spelregels leren herkennen. Want van boven naar beneden werkt anders dan van beneden naar boven.

De easycratie is een netwerk van professionals, dat een steeds machtiger en invloedrijker bolwerk wordt naast de traditionele bureaucratieën. En dat uiteindelijk zelfs de bestaande bureaucratie zal dwingen ook easycratisch te worden.

Stel het doel centraal en niet de 'regeltjes om de regeltjes'. Wacht niet op de volgende verkiezingen of op de volgende directievergadering, maar kom nu in actie.

Kijk hier voor meer informatie over de beveiliging en het downloaden van de e-books

Specificaties

ISBN13:9789052618036
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:166
Verschijningsdatum:7-12-2010

Expertrecensies (4)

‘Zie je wel, zo kan het ook’
Pierre de Winter | 25 oktober 2010
In de wereld van Martijn Aslander en Erwin Witteveen is de mensheid – geholpen door de moderne technologie – steeds meer geneigd tot samenwerking. Niet per se omdat wij mensen daar van nature toe geneigd zijn, maar omdat we er uiteindelijk zelf beter van zullen worden, aldus Martijn Aslander en Erwin Witteveen in hun boek Easycratie.Lees verder
Perry Oostrum | 17 september 2010
In grote, logge organisaties heerst vaak een verstikkende bureaucratie, die het onmogelijk maakt om grote vraagstukken op te lossen. Er lopen binnen die organisaties genoeg mensen die een oplossing hebben, maar zij worden nog al te vaak belemmerd door regels, hiërarchieën en een gebrek aan samenwerking.Lees verder
Peter van der Wel | 16 september 2010
Martijn Aslander staat bekend als een enthousiast spreker en persoonlijkheid. Ik was dan ook erg benieuwd naar het boek 'Easycratie; de toekomst van werken en organisaties' dat onlangs van zijn hand (en die van de journalist Erwin Witteveen) verscheen.Lees verder
Met Easycratie een betere wereld tegemoet
Hans van der Klis | 11 augustus 2010
We zijn toe aan een andere manier van denken, betogen Martijn Aslander en Erwin Witteveen in hun nieuwe boek Easycratie. ‘We leven in een nieuwe tijd: de netwerksamenleving is werkelijkheid geworden’, zegt Witteveen. ‘Alle kennis, alle informatie is tegenwoordig vrij toegankelijk.Lees verder
Alle expertrecensies (4)

Lezersrecensies

4.7 van de 5
21 stemmen
14
7
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

nieuws
Trends 2014
Pierre Pieterse 27 december 2013 Gepatenteerde blijvertjes onder de noemer ‘trends’ zijn ‘retro & authentiek’, vandaar dat we voor onze inventarisatie een authentieke klassieke glazen sneeuwbol (Franse vinding, circa 1800) een paar keer op zijn kop hebben gehouden waarna een hele sneeuwbui aan onmiskenbare trends naar beneden dwarrelde. We hebben de belangrijkste (management)ontwikkelingen er heel selectief dus arbitrair uitgepikt, te weten: mobiel, big data, Aandacht, balanseconomie en anders organiseren.
geboekstaafd
De top 3 van Jacqueline Fackeldey
Nienke van Oeveren 26 april 2013 Jacqueline Fackeldey neemt menselijk gedrag als uitgangspunt voor het ontwikkelen van producten en diensten en verbindt zo bedrijfsproces met klantbehoefte. Ze werkt onder de naam fackeldeyfinds als klantropoloog, spreker en adviseur. Haar topboek is de klassieker 'The Cluetrain Manifesto'. Benieuwd naar de rest van haar top 3?
geboekstaafd
De top 3 van Tom Gouman
Nienke van Oeveren 25 januari 2013 Tom Gouman is socioloog en organisatieadviseur bij Twynstra Gudde op het gebied van Web 2.0 en sociale media. In zijn dagelijks werk helpt hij organisaties om échte waarde te halen uit hun online netwerken. Wat leest hij het liefst?
podcast
Martijn Aslander over easycratie
Pierre de Winter 8 november 2010 ‘We kunnen op een hele andere manier ideeën, gedachten, informatie slim samen laten komen.’ Martijn Aslander schreef daarom samen met Erwin Witteveen het boek Easycratie. ‘We laten vooral zien welke gedachten en kennisgebieden je moet verbinden om te kunnen zien wat er om ons heen aan de hand is.’ Hij spreekt met M&L over informatie delen, het nieuwe werken en anderen helpen.
Alle interviews en artikelen (4)

Over Martijn Aslander

Martijn Aslander is professioneel lifehacker en verbinder van mensen, informatie en ideeën. In zijn publicaties en als spreker op congressen en bijeenkomsten laat hij de mogelijkheden zien van de hedendaagse netwerksamenleving. De 'nieuwe renaissance', waarin kennisverspreiding sneller gaat dan ooit, biedt enorme kansen voor mensen om zich bottum-up te organiseren en sneller, efficiënter en zonder bureaucratie dingen voor elkaar te krijgen.

Andere boeken door Martijn Aslander

Over Erwin Witteveen

Erwin Witteveen is een journalist die met humor en diepgang ingewikkelde dingen in heldere taal vertelt. Als schrijver, spreker en innovatiedeskundige knaagt hij voortdurend aan vaste gewoontes en oude aannames.

Andere boeken door Erwin Witteveen

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. De easycratische bibliotheek
3. Zwermen
4. Explosie van kennisontwikkeling en innovatie
5. Dynamiek en slagkracht van netwerken
6. Talent gedijt beter in netwerken dan in hiërarchieën
7. Waardebepaling
8. Zingeving
9. Easycratie in de profitsector
10. Easycratie in de non-profitsector
11. Anders werken, slimmer werken

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Easycratie