Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Irene, Karin en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 16 juli 2020 | 1-2 minuten leestijd

Irenes keuze:
Eens in de vijf jaar pak ik hem  in een nostalgische bui van zolder… de Joop ter Heul-omnibus. Ik heb hem uit de nalatenschap van mijn oma, een druk uit 1928. Een feest om te lezen, vooral de HBS-tijd van Joop, en de ‘jopopinoloukicoclub’. De serie hoorde minstens drie generaties lang tot de lievelingsboeken van Nederlandse meisjes én jongens, onder wie Anne Frank, die zich bij het schrijven van haar dagboek door Joop liet inspireren. Gewoon lekker 729 pagina’s feest. Zo blij dat het verkrijgbaar is bij Managementboek!

Karins keuze:
‘Erwtenpuree – warm, koud, zelfs negen dagen oud’. Klinkt lekker middeleeuws toch? Of lekker… Puntneuzen en kersenpitten staat vol recepten uit de tijd van Jeroen Bosch, en vol verhalen waarin voedsel een hoofdrol speelt. Weetjes over middeleeuws eten in en om ’s-Hertogenbosch maken het boek inhoudelijk af, terwijl prachtige donkere voedselfoto’s en details van de werken van Jeroen Bosch dat visueel doen. Een must voor foodies, Bosschenaren en liefhebbers van Bosch.
 
Marjans keuze:
Twee jaar geleden overleed Renate Dorrestein, pas 64 jaar. Vlak voor haar dood verscheen Dagelijks werk: een prachtig boek dat ze tijdens haar ziekte samenstelde en dat haar literaire autobiografie mag heten. Artikelen, opstellen en lezingen die ze in de loop der jaren schreef, voorafgegaan door korte, vaak humoristische inleidingen, geven een kleurrijke illustratie van haar werk en haar leven, waarin het feminisme een hoofdrol speelde. Een genoegen om te lezen en nog vaak in te bladeren.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek, Jongbloed en Comcol vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden