Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Mazzel tov, koude koffie en de zomer

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Irene, Karin, Fred en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 20 augustus 2020 | 2-3 minuten leestijd

Freds keuze
De zomer van '45 begint na de bevrijding en had een feestzomer moeten zijn. Voor veel mensen zal het dat ook geweest zijn, maar voor velen ook niet, zo blijkt uit het boek van Wim Daniëls. In De zomer van 1945 beschrijft hij per dag een of meerdere gebeurtenissen die die zomer in Nederland zijn voorgevallen. Verhalen over de blijdschap bij een onverwacht weerzien, berechtingen van oorlogsmisdadigers, berichtgevingen over familieleden die nooit meer zullen terugkeren of over spelende kinderen die op een vergeten landmijn trappen en daarbij het leven laten. Nee...het was niet voor iedereen feest.

Karins keuze
Geniet jij ook zo van de vogels in je tuin? Of weet je er niks vanaf, maar blijft je kind maar vragen stellen over wat hij of zij ziet? In Het vrolijke vogel boek vind je naast de bekende stadsvogels ook allerlei bekende andere vogels terug: van ekster en ijsvogel tot albatros en kolibrie. Mooie tekeningen van Yuval Zommer en handige vogelweetjes voor jouw onverzadigbare kind. Op dit moment is bij ons de secretarisvogel erg populair.

Irenes keuze
In een steegje in Tokio zit al meer dan honderd jaar een café dat zorgvuldig gebrouwen koffie schenkt. Dit cafeetje biedt de klanten een unieke ervaring: de kans om terug in de tijd te reizen. Voordat de koffie koud wordt beschrijft vier prachtige verhalen van cafégasten die het verleden een bezoekje willen brengen. De eerste wil de man die haar verliet confronteren, de tweede wil een brief terugvinden van haar man wiens geheugen is verdwenen door de ziekte van Alzheimer, de derde wil haar zus voor een laatste keer spreken en de vierde wil haar dochter voor de eerste keer ontmoeten. Maar de reis naar het verleden is niet zonder risico: de gasten moeten naar het heden terugkeren voordat hun kopje koffie koud geworden is.

Als je eenmaal begint te lezen zal je koffie koud worden.

Marjans keuze
In Mazzel tov beschrijft Margot Vanderstraeten hoe ze rond 1990 als twintigjarige studente een paar jaar meedraait in het orthodox-joodse gezin Schneider in Antwerpen. Ze geeft huiswerkbegeleiding aan de vier kinderen, twee jongens en twee meisjes. Al lezend vraag je je steeds meer af wie er nu eigenlijk het meeste van wie leert. Er gaat een wereld open voor de niet-joodse Margot, terwijl het gezin steeds meer begrip krijgt voor de moderne levenswijze van de vrijgevochten studente. Vlot en soepel geschreven, en juist daardoor zo indrukwekkend.


Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek, Jongbloed en Comcol vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.
Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boeken bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden