Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Pastabijbel, De Boer, ROCK en meer

Oude boeken, nieuwe boeken... er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega's Liza, Fred, Karin en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 8 januari 2021 | 2-3 minuten leestijd

Liza’s keuze
Tijdens het inpakken van mijn spullen, het werd tijd dat ik het ouderlijk nest ging verlaten, stond ik voor de boekenkast van mijn vader. Die staat vol met Dikke Van Dale’s en kookboeken. Nou ging het mij om die laatste. ‘Pak er maar één,’ zei mijn vader. Maar toen ik de Pastabijbel wilde pakken, voegde hij daar snel aan toe: ‘Behalve die.’ Gelukkig heb ik een paar maanden later mijn eigen exemplaar weten te bemachtigen. Laat je niet misleiden door de enigszins oubollige foto’s: het boek staat vol heerlijke pastarecepten. Mijn lievelingsrecept staat op pagina 232: Spaghetti met pesto, waarbij je de pesto zelf maakt van rucola. Een tip van mijn vader: houd je precies aan alle hoeveelheden. Het luistert erg nauw, maar het resultaat liegt er niet om!

 


Freds keuze
Onlangs verschenen de “beste” verhalen van Herman Pieter de Boer in de bundel De vrouw in het maanlicht. Ik heb lang, lang geleden alle verhalen met veel plezier gelezen en de in mijn bezit zijnde zevende druk (1981) van De vrouw in het maanlicht met tekeningen van Pat Andrea kort geleden herlezen. Het leesplezier is er niet minder om geworden. Nog steeds lees je de licht erotische, griezelige, romantische en humoristische verhalen met een glimlach. Herman Pieter de Boer was een rasverhalenverteller.

Karins keuze
Heb jij ook genoten van de Top 2000? En genoot je met name van de rocknummers in de lijst? Verdiep je verder in de geschiedenis van dit muziekgenre met ROCK van Flip Vuijsje. Lees hoe Bob Dylan “elektrisch ging” en hoe The Who een band was met ingebouwde haat. Meer dan een bundeling verhalen is ROCK een boek waarin Vuijsje antwoorden probeert te vinden op vragen over de rock van de 20e eeuw. En waarin hij het zelfs heeft over het lastige onderwerp ‘rock ’n race’.

 

Marjans keuze
Deze week zag ik een prachtige toneelvoorstelling via Zoom (tja, ook Toneelgroep Maastricht moet toch wat…): het boek Peachez, een romance van Ilja Leonard Pfeijffer werd verbeeld door topacteurs Porgy Franssen en Maartje van de Wetering. Een geweldige productie, die overigens online nog enige tijd te zien is. Een deel van het succes ligt natuurlijk in de kwaliteit van het boek: een échte Pfeijffer, vol humor, tragiek en eloquentie. Het verhaal, gebaseerd op een waargebeurd feit, laat je verpletterd achter. Hoe onwaarschijnlijk het gegeven ook lijkt – een wat wereldvreemde hoogleraar vindt de liefde van zijn leven in een mailtje van een hem onbekende afzender – het boek neemt je van begin tot eind in de houdgreep.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden