Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Purpose Driven People - Creëer business agility en duurzame groei

Wendbare modellen en methodieken invoeren is één ding, maar wendbaar zijn vanuit het hart van de organisatie is vaak een worsteling. Onmogelijk? Beslist niet. Maar hoe...? Veelgevraagd thought-leader Alize Hofmeester legt in haar boek op unieke wijze uit hoe je dit kan bereiken.

Alize Hofmeester | 16 februari 2021 | 4-5 minuten leestijd

Zeker in een tijd waar COVID-19 een ingrijpende crisis veroorzaakt, is wendbaarheid in je organisatie ineens bittere noodzaak. Bedrijven die al wendbaar zijn of onderweg zijn op hun reis naar Business Agility, zijn veel beter in staat om succesvol met veranderende marktomstandigheden om te gaan.

De eerste stappen rond een Business Agile transformatie worden vaak snel gezet door een nieuw organisatiemodel te implementeren. En dan? Bedrijven blijven vaak met veel vragen achter. Hoe nu verder? Hoe krijgen we deze verandering voor elkaar? Wat betekent dit eigenlijk voor ons allemaal? De echte verandering begint dan pas en helaas heb ik gemerkt dat bovenstaande situatie vaak leidt tot het terugzetten van een aantal stappen. Door beter te begrijpen wat wendbaarheid, de nieuwe waarden, principes en manier van samenwerken betekent voor jouw organisatie en krijg je de basis alsnog goed.

Daarbij is elke organisatie uniek. Een ander bedrijf kopiëren zorgt er uiteindelijk voor dat jouw transformatie tot stilstand komt of zelfs jammerlijk mislukt. Business Agility bereiken is geen trucje dat je zomaar kopieert van een andere organisatie. Voor mij is Business Agility echt een kunst. Een kunst die ik heel goed begrijp en graag deel met anderen die hun eigen reis succesvol willen beginnen of vervolgen.

Al jaren krijg ik dezelfde vragen rond Business Agility transformaties en daarom besloot ik mijn verhaal en kennis breder te delen. Mensen, purpose, agility en duurzame groei staan hierin centraal. Een gemeenschappelijke purpose brengt focus, richting en transparantie door de hele organisatie, waardoor je met elkaar scherp krijgt welk werk er echt toe doet. Hierdoor werkt iedereen aan zaken die waarde leveren en relevant zijn. Aan de hand van de 7 elementen van de People Journey Circle leer ik je alles wat je moet weten rond het HOE, WAT en WAAROM rond Business Agility transformaties.

Fictie en non-fictie

In een unieke combinatie van fictie en non-fictie neemt hoofdpersoon Tess je mee door haar verhaal tijdens een agile transitie en het bereiken van purpose en wendbaarheid.

People Journey Circle

De People Journey Circle dicht de kloof tussen denken en doen en helpt jou een differentiërende en inclusieve reis te creëren naar de toekomst van werk, waar mensen en purpose de kern vormen. Het is geen vastgeklonken plan, blauwdruk of kopie, maar gaat over kortcyclisch, bijna organisch stappen zetten, bijsturen en verbeteren waar nodig.

De 7 elementen van de People Journey Circle geven jou en de mensen in jouw organisatie inzicht en houvast, waar en hoe je deze unieke reis samen begint of voortzet. Net als alle voorbeelden en praktijkopdrachten zijn deze meetbaar en direct toepasbaar, zodat je samen de benodigde stappen kan zetten.

- Verbind de betekenis van werk & passie van mensen
- Interactieve communicatie & silo's doorbreken
- Verwijderen van barrières & bouwen van vertrouwen
- Leiderschap & distributie van leiderschap
- Gebruik van collectieve intelligentie & bouwen van communities
- Creëer een lerende organisatie
- De invloed van het ecosysteem & duurzame groei

Business Agility Readiness Scan
De uitgebreide Business Agility Readiness Scan helpt je met het verkrijgen van praktische inzichten rond de Business Agility status van jouw organisatie.

Tientallen eerstehands praktijkvoorbeelden, oefeningen en opdrachten
Direct toepasbaar binnen jouw organisatie, makkelijk meetbaar, interactief en gedrag zichtbaar verandert, zoals het opzetten van communities, een Obeya en een lerend ecosysteem.

Case-studies
Onder meer uitgebreide cases van KLM, Roche Diagnostics NL, AirAsia en ING Bank

Theorie
De nodige theorie zorgt voor een solide onderbouwing van de People Journey Circle.

De reis naar Business Agility gaat over mensen en purpose. Mensen vormen het kloppende hart van jouw organisatie of systeem en iedereen is onderdeel van dat systeem. Zonder hen zou de organisatie niet bestaan. Al het andere is daaraan ondergeschikt en zou hen moeten faciliteren om waarde te leveren en relevant te blijven. Dat begrijpen en erkennen is de eerste stap naar een succesvolle transitie. Maak je niet te druk dat je het vanaf het begin meteen goed moet doen. Het wordt een voortdurend en iteratief proces. En ja, fouten gaan er gemaakt worden en dat zal voor sommigen soms oncomfortabel voelen. Maar als je serieus wilt werken aan je ambities richting Business Agility en duurzame groei, dan gaat dit boek je daarbij helpen. Wanneer je eenmaal de focus, flow, energie en plezier hebt ervaren van co-creatie en werken vanuit een purpose, wil je nooit meer anders en alleen maar meer.

Ik wens je net zoveel plezier met het lezen van Purpose Driven People, als ik had tijdens het schrijven daarvan.

Over Alize Hofmeester

Alize Hofmeester is een succesvol purpose driven entrepreneur, veelgevraagd keynote spreker en de grondlegger van de People Journey Circle. Ze is de auteur van Purpose Driven People - Creëer business agility en duurzame groei.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden