Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Finding Flow - Vind verbinding met jezelf, anderen en de planeet

Finding Flow laat je opnieuw nadenken over sommige bouwstenen van het leven, prikkelt je tot het resetten en reorganiseren ervan en stimuleert je tot het formuleren van persoonlijke klimaatdoelen. Een preview.

Kristina Zumpolle | 24 maart 2021 | 3-4 minuten leestijd

Hoe verander je de wereld om je heen? Kan het, of kan het niet? Wij zijn ervan overtuigd dat het kan. We hebben allemaal het vermogen om onze dagelijkse beslissingen te veranderen en al deze veranderingen, hoe klein dan ook, zullen uiteindelijk de verschuiving veroorzaken die nodig is om onze wereld te redden. Wij voelden een sterke drang om op de een of andere manier deze verschuiving zichtbaar te maken en je te prikkelen om opnieuw over sommige bouwstenen van het leven na te denken en ze te resetten en te reorganiseren.

De huidige maatregelen ter bescherming van het klimaat en de biosfeer zijn bij lange na niet voldoende. We leven nog altijd in de weggooicultuur die in de jaren 50 is ontstaan. Bijna alles is de afgelopen 70 jaar veranderd, maar toch houden we nog altijd vast aan die niet-duurzame leefstijl. Hoe minder we consumeren en hoe minder we produceren, hoe minder we verspillen. En er komt tijd vrij om te leven. Alleen als we nu de omslag maken, kunnen we de verhitting van de Aarde beperken, het aanhoudende uitsterven van plant- en diersoorten stoppen en de natuurlijke basis voor voedselvoorziening en welzijn van de huidige en toekomstige generaties behouden.

Hiervoor moeten we positief, optimistisch, dankbaar, doelgericht, vooruitstrevend en oplossingsgericht zijn. Hoe we over dingen denken bepaalt het lot van onze levende planeet. Laten we ophouden met het alles-of-niets-denken en kijken wat we vanaf nu samen kunnen doen. Persoonlijk leiderschap is nodig om te focussen op wat jij voor onze planeet kunt betekenen. Het is beter dat meer mensen ‘niet-perfect' planeet vriendelijk zijn dan dat er slechts een paar absolutistisch over duurzaamheid zijn. Alle kleine beetjes samen maken een groot verschil. Ieder van ons bepaalt hoe morgen eruitziet. Finding Flow is een bescheiden bijdrage aan die visie.

We hopen mensen met het boek in hun kracht te zetten en aan te zetten tot nadenken. En de verbinding met jezelf, anderen en de planeet te vinden. Wat je leuk vindt ligt vaak dichtbij waar je goed in bent. Wat wil ik doen? Wie wil ik zijn? Finding Flow kan je helpen de juiste richting op te krijgen. Finding Flow is bedoeld om mensen lichter te laten leven en met een meer voldaan gevoel. Volgens ons staat iedereen aan het roer van hun eigen leven. Stel dat je er morgen niet meer bent, zijn er dan dingen die je anders gedaan zou willen hebben? Heb je dan het idee dat je alles uit je leven hebt gehaald? Wat we graag voor jou zouden willen, is dat je je leven leidt zoals je het wilt leiden. Een leven waarin je het gevoel hebt dat je emotioneel, fysiek, spiritueel en intellectueel in een flow zit. Wat brengt je in een flow? Als je Hanna vraagt dan zegt ze; tuinieren brengt me in een flow, omdat ik dan verbonden ben met mijn mind, mijn hart en mijn ziel. Door dat te ervaren, wist ik dat ik ook in de rest van mijn leven meer flow wil: ik wil meer dingen doen die een verschil maken, voor de wereld en voor anderen.

Met het opschrijven van onze gedachten en ideeën hopen we jou een richting te kunnen meegeven die je helpt om vandaag nog aan een beter morgen te gaan bouwen.

Over Kristina Zumpolle

Kristina Zumpolle (1976) is leiderschapsconsultant en coach. Ze werkt al meer dan 20 jaar samen met internationale en lokale organisaties. Haar werkzaamheden bestaan onder andere uit het coachen van leiders uit alle lagen van organisaties, het ontwikkelen en faciliteren van leiderschapsprogramma’s en het coachen van teams uit allerlei landen en sectoren.

Over Hanna Kiebert
Hanna Kiebert (1975) is allround creative content producer en projectmanager. Ze richt zich op initiatieven die een positieve verandering en een duurzame toekomst mogelijk maken. Via Small Plot Crops, geeft zij cursus of workshops over het opzetten van moestuinprojecten in kleine ruimtes in en om je huis of appartement. Daarnaast vindt ze tijd om thuis aan een groot aantal handwerkprojecten te werken. Ze woont samen met haar man en twee kinderen in Amsterdam, in een huis met een groentetuin op het dak.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden