Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Groeisprong - Praktische levensgids voor persoonlijke en professionele groei

Je levensloop, loopbaan, relaties, team en je bedrijf ontwikkelen zich volgens patronen. Die kunnen succesvol zijn en groei stimuleren. Maar op een dag merk je dat ze niet meer voldoen. Je groeit niet meer, oude patronen staan je in de weg. Een preview door Regi Melcherts over zijn boek Groeisprong.

Regi Melcherts | 23 juni 2021 | 3-4 minuten leestijd

De onzichtbare rem 

Een olifant die in vrijheid leeft, duwt een gezonde boom om in 10 seconden: als een luciferstokje. Hoe kan het nu dat een olifant opgegroeid in een circus aan een paaltje blijft staan? Ook deze olifant probeerde toen hij klein was zijn verlangen te volgen. Maar hij was niet sterk genoeg om zich los te rukken. Hij probeerde het één keer en een tweede keer. De derde keer deed zijn poot pijn. Hij besloot: ‘Dit heeft geen zin’. Een goed besluit op dat moment. De dompteur bekrachtigt dit besluit de rest van zijn leven. Dit besluit houdt als een onzichtbare rem de olifant in zijn circus…

Gebeurtenissen in je leven leiden tot conclusies over jezelf, anderen en de wereld om je heen. Deze conclusies leiden tot patronen die je levensloop, je loopbaan, je relaties, je team- en bedrijfsontwikkeling vormen. Je patronen kunnen succesvol zijn en je groei stimuleren. Ze kunnen door veranderingen ook achterhaald raken. Ze remmen dan je groei, leiden tot stress en halen je uit je kracht. Je patronen zijn verliezend geworden en gaan ten koste van jezelf en ook van anderen. Gelukkig zijn het conclusies en patronen die je kunt veranderen tot winnende patronen: we zijn allemaal olifanten die bomen als luciferhoutjes kunnen omduwen!

Sleutel 

Je hebt regelmatig je roer om te gooien in je persoonlijke of professionele leven. Ook wanneer het voor de wind gaat. Dan staan je lampjes nog op ‘groen’. Wanneer je geconfronteerd wordt met je eigen grenzen of die van anderen, kunnen je lampjes naar het ‘oranje of rood’ bewegen. Stressgevoelens nemen dan toe. Gelukkig dragen deze gevoelens een belangrijke boodschap in zich en zetten je alarmsystemen aan. Je mag ze zien als welkome aankondigingen van nieuwe groei. 

In onze opleidingen en coaching merk ik steeds dat veel professionals, leidinggevenden en teamleden zich niet bewust zijn van hun conclusies en gedragspatronen. Deze zijn normaal en impliciet geworden. Het gevaar bestaat dat vroegere conclusies en aangeleerde communicatie en gedrag ook in nieuwe situaties worden toegepast en dan ineffectief blijken. Dat leidt tot verliezerspatronen. Ze werken tegen als een emmertje achter je speedboot in je groei als mens en in je samenwerking met anderen. Het is een geweldig bevrijdende ervaring als je dat emmertje tijdens een opleiding of coaching ineens ziet. Een nieuwe stap in zelfinzicht en aanleren van nieuwe levensvaardigheden helpen hierbij.
Dit is Groeisprong No1. ………

Nieuwe balans

Hoe beweeg je naar een nieuwe fase in je leven of werk? Hoe bereik je een nieuwe balans? Wat kun je er zelf aan doen? Wat heb je te leren? Wat heb je van anderen nodig? En hoe knoop je dit allemaal aan elkaar? Dit boek neemt je mee naar de antwoorden op deze vragen. Inspirerende inzichten, herkenbare voorbeelden en praktische oefeningen helpen je bewust te worden wat je in je kern wilt en wat je te doen hebt om daar te komen. Je verdiept je zelfbewustzijn en vindt je weg naar (zelf)vertrouwen, harmonie en geluk. Groeisprong No1 biedt je praktische toepassingen uit ecologisch leiderschap, Transactionele Analyse, systeemtheorie, cybernetica, attachmenttheorie en creatietechnologie. Deze praktische levensgids richt zich op ieder die preventief of herstellend wil werken aan groei en ontwikkeling. Daarnaast kan dit boek behulpzaam zijn voor professionals die mensen begeleiden naar een nieuwe fase in hun leven of werk. 

Werken aan je groeisprong


Om praktisch aan de slag te kunnen, bevat dit boek veel oefeningen. De oefeningen kun je persoonlijk en professioneel gebruiken. Bovendien biedt het boek direct toegang tot de unieke online mini-opleiding Groeisprong No1. Al lezende in het boek, werk je aan jouw groeisprong. 

Over Regi Melcherts

Auteur Regi Melcherts is oprichter van de Strategisch Coachen Groep (SCG), die opleidingen, coaching en mediation verzorgt op het gebied van persoonlijke, professionele, team- en organisatiegroei. Hij is auteur van Groeisprong - Praktische levensgids voor persoonlijke en professionele groei.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden