Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Oh no! We have a rebel in our team - Waarom rebellen organisaties vooruit helpen

'Een rebel is maar een lastpak', hoor je vaak in organisaties. Maar is dat echt wel zo? Ze stellen weliswaar veel vragen en komen met bijzondere ideeën, maar is dat niet net wat je nodig hebt om de organisatie verder te brengen? Met dit boekje hoop ik op een leuke en prikkelende manier aan het denken te zetten over rebellerend gedrag en juist de positieve kant daarvan in te zien. 

Simone van Neerven | 22 juni 2022 | 2-3 minuten leestijd

Als geen ander weet ik wat het is om een rebel te zijn. Ik heb jarenlang in grote organisaties gewerkt. Ik was enorm begaan met de organisatie en voelde continu een drang om dingen eenvoudiger, beter en logischer te maken.

Maar ik voelde mij ook behoorlijk onbegrepen. Ik was er niet op uit om het huidige regime onderuit te halen of er zelf beter van te worden. Ik voel me gewoon snel ongemakkelijk bij de status quo en kan dan niet stil blijven zitten. Dit leidde tot grote resultaten, maar soms ook tot lastige situaties met mijn leidinggevende.

Rebellen beter begrijpen

Rebellen kunnen zich enorm verwonderen en opwinden over voor hen onbegrijpelijke en onlogische regels en procedures. Juist omdat ze in staat zijn om de wereld met andere ogen te bekijken en te weten dat het ook anders kan, stellen rebellen deze aan de kaak. Ze zijn voortdurend op zoek naar nieuwe dingen, altijd aan het leren en stellen daarom veelvragen,soms tot het irritante aan toe. Maar hierdoor vinden ze wel oplossingen voor de problemen waar ze tegenaan zijn gelopen.Dat doen ze vaak ook door van de gebaande paden af te gaan. Ze gebruiken ideeën uit een totaal andere context om deze problemen te benaderen en op te lossen.

Rebellen zijn enorm gedreven om hun bevindingen en ideeën te delen, ook al weten ze dat die vaak tegendraads zijn en weerstand kunnen oproepen. Het vraagt een flinke dosis moed om dat te doen. Rebellen die worden gezien, zetten fantastische en verrassende resultaten neer. Rebellen die worden verguisd haken mentaal af. En dat is jammer.

Zoveel onbenut potentieel

De laatste jaren kom ik er steeds meer achter dat heel veel mensen dit, in meer of mindere mate, zo voelen. Wist je dat enorm veel mensen zich met het rebel zijn identificeren? Dit herkennen biedt een enorme kans voor organisaties.

Door niet met een grote boog om de rebel heen te gaan, maar ze juist te omarmen en in hun kracht te zetten, komt er enorm veel positieve energie vrij. Juist nu, met de vele veranderingen waar we dagelijks mee te maken hebben en de enorme uitdaging om goed personeel te vinden, kunnen rebellen een van de sleutels tot succes zijn.

Handig en praktisch

Ik heb gekozen om het boekje heel toegankelijk te maken met alleen maar korte verhalen van maximaal één pagina, afgewisseld met pagina's met een prikkelende quote of een illustratie. Hierdoor is het snel door te lezen, makkelijk om in je team uit te delen en leuk om als cadeautje aan iemand te geven.

Over Simone van Neerven

Na een succesvolle carrière in het bedrijfsleven, richtte Simone van Neerven in 2018 haar bedrijf ‘reBella’ op. Ze is een katalysator voor innovatie, werkt samen met een divers scala aan organisaties wereldwijd en helpt hen om hun ‘rebel talent’ te ontdekken. Zij is tevens facilitator bij ‘THNK School for Creative Leadership’ en partner bij ’Adaptable Mindset’

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden