Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Uurtje factuurtje - Over hardwerkende freelancers

Welk type zzp'er ben jij? Doe je een dutje tussen de middag? Ben je altijd je bonnetjes kwijt of juist heel punctueel en precies om vijf uur klaar. Misschien werk je ieder weekend en iedere vakantie door. Of ben je een zzp'er met kinderen die meer kleurplaten dan facturen uit de printer laat rollen?

Alex van der Hulst | 5 juli 2017 | 1-2 minuten leestijd

In Uurtje factuurtje kunnen alle zzp'ers zich herkennen. Een luchtig en positief gestemd boek voor wie zelfstandige is of dat wil worden. Naast de omschrijving van de verschillende types zijn er ook vele columns te vinden over waarom iedere goede zzp'er een kat heeft, waarom Jezus een echte netwerker was en hoe je ingewikkelde declaratiesystemen kunt omzeilen met een draaiorgel en een aapje.

Ook vertellen meerdere zzp'ers hoe zij het doen. Van een timmerman tot een dj, van Sylvia Witteman tot Andre Manuel. En ten slotte is er nog het verhaal van Annechien, de chaotische zzp'er die het iedere dag anders wil gaan doen maar nog te vaak te lang in bed blijft liggen.

In plaats van te klagen over modelcontracten, te laat betaalde facturen en onbetaalbare verzekeringen, mag er ook weleens gelachen worden om het zelfstandigenbestaan. En de buitenwereld mag ook best weten hoe leuk het is als zelfstandige. Zonder vervelende collega's of een sadistische baas. Zonder vreselijke workshopdagen of teambuilding. En vooral zonder werk dat je de neus uit komt maar dat je nog zeker twintig jaar moet doen.

Je moet eigenlijk wel gek zijn als je nog geen zelfstandige bent. Maar zoals zelfstandigen weten, is het zzp-bestaan niet voor iedereen weggelegd. Je moet uit een zeker flexibel hout gesneden zijn. Voor al die mensen en voor de mensen die willen weten hoe zzp'ers dat nu precies doen, is er Uurtje factuurtje.

Als freelance journalist is Alex van der Hulst al jaren actief voor verschillende Nederlandse media. Hij schrijft over muziek, economie, carrière, nieuws en sport. NRC Media is via nrc.nl, nrc.nl/carrière, nrc.next en NRC Handelsblad een belangrijke opdrachtgever. Hij is de auteur van Uurtje factuurtje.

Over Alex van der Hulst
Als freelance journalist is Alex van der Hulst al jaren actief voor verschillende Nederlandse media. Hij schrijft over muziek, economie, carrière, nieuws en sport. NRC Media is via nrc.nl, nrc.nl/carrière, nrc.next en NRC Handelsblad een belangrijke opdrachtgever. Maar ook OOR, ArtEZ en De Gelderlander behoren tot de vaste opdrachtgevers. Ook werkt en werkte hij voor Nieuwe Revu, Playboy, Excellent Business, Tyrezone, Daily Paradise, Het Is Koers en in commerciële opdracht. In het verleden schreef hij verder voor De Pers, De Groene Amsterdammer, Vox en Planet Internet. Hij schreef in 2015 Draag Nooit Een Gele Trui, in 2013 'Jozzy - Het Bipsboek' en in 2010 het boek 'We Do Music, 40 jaar Doornroosje'. Foto - Marcel Krijgsman

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden