Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achtergrond

MEER Moois - De keuze van de redactie - Jamie Oliver, Mulisch en Rome

Oude boeken, nieuwe boeken… er is zoveel moois om te lezen. Deze week vertellen Managementboekcollega’s Karin, Fred, Irene en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 17 september 2020 | 2-3 minuten leestijd

Karins keuze
7x Anders, dé nieuwe Jamie Oliver. Moet ik er nog meer over zeggen? Dinsdag aten we de mihoensalade met komkommer, gember, biefstukreepjes, een zoetzure dressing en pinda’s. Heerlijk veel smaak. En vanavond wordt het een knalgroene hartige taart met avocado’s, erwten en basilicum: ik ben benieuwd. Overigens stond maandag de pasta bolognese van Jamie Oliver uit een van zijn eerdere kookboeken op tafel. Wij zijn fan!

Freds keuze
Na bijna vijftig jaar herontdekt, De laatste zomer in de stad (L’ultima estate in città -1973). Verteller Leo Gazzara verhuist van burgerlijk Milaan naar het Rome van de jaren zeventig. Op zoek naar zichzelf zwerft hij van het ene baantje naar het andere, struint de kroegen af, gaat naar zee om een boek te lezen en bezoekt de feestjes van de beau monde. Ondanks zijn liefde voor Rome valt vooral de naargeestigheid en de leegheid van de stad op. Het is er te heet, te nat, het zonlicht is te fel, de nacht te beangstigend. Maar de lichtvoetige en humoristische stijl waarin het wordt beschreven maakt De laatste zomer in de stad een boek dat ik met veel plezier heb gelezen.

Irenes keuze
Verliefd op Nederland waren de buitenlandse toeristen al, maar eindelijk zijn wij Nederlanders het nu ook! Wat hebben we eigenlijk een mooi land! roepen we nu massaal. Dit boek gaat je verleiden om vaker in Nederland op vakantie te gaan. Roëll de Ram, reisblogger en oprichtster van de populaire reisblog WeAreTravellers.nl, verzamelde tientallen plekken in Nederland die erom vragen om bezocht te worden. Het resultaat? Het prachtige reisinspiratieboek Verliefd op Nederland. Van avontuurlijke natuur waar het barst van het wildlife tot bijzondere accommodaties waar je maar wat graag een nachtje logeert. In Verliefd op Nederland vind je wereldberoemde highlights, culturele hotspots, toffe steden, mooie boottochten, goede restaurants en heerlijke stranden.

Marjans keuze
Harry Mulisch’ “magnum opus”, “zijn grootste en belangrijkste werk”, “een monumentaal boek waarin alle thema’s en obsessies uit zijn werk in 65 hoofdstukken bijeenkomen”: al die superlatieven zijn terecht als het gaat om De ontdekking van de hemel. Ik las het in 1992, toen het net was verschenen. Het is me altijd bijgebleven. Hoewel de details natuurlijk inmiddels wel een beetje zijn weggezakt. Een goede reden om na al die tijd nòg een keer helemaal weg te duiken in die fantastische dikke pil...

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek, Jongbloed en Comcol vind je naast management-, juridische en computerboeken ook alle overige boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden