Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

HOE samen sterk - Handboek voor teams

Samen sterk klinkt niet alleen veel belovend, het levert ook veel op. Het verlangt aandacht en investeren. We weten allemaal dat samen sterk niet altijd op gaat. Soms is het gewoon even minder sterk samen of is het effectiever en prettiger om het zelfstandig te doen.

Joost Crasborn | 9 november 2020 | 2-3 minuten leestijd

Er zijn klussen waarvan ik enorm geniet als ik er zelfstandig mijn klauwen inzet en bevlogen op mijn manier ga voor een mooi resultaat. Anderen ervaar ik dan vaak als stoorzenders. Echter er zijn vele klussen waar ik deze ik-focus verleg naar een wij-focus. Die gezamenlijke flow waar je dan in kunt komen geeft veel energie en maakt dat je samen veel aangaat en aankunt. Je versterkt elkaar waarbij het geheel meer opbrengt dan de afzonderlijke delen. 

Het boek HOE samen sterk heb ik geschreven omdat ik ervan overtuigd ben dat we veel winnen met het versterken van onszelf en elkaar. Een proces wat aandacht verlangt en veel energie geeft en mooie resultaten oplevert als je er sterker in wordt.

Er staan 29 samenwerkingsthema‘s in het boek. In deze 29 HOE's staan denk- en doe acties waar je zelf direct mee aan de slag kunt. De impact van je acties wordt bepaald doordat je samen keuzes maakt en er eigen HOE ‘s van maakt die voor jullie passen en werken. Pas dan gaat zo`n externe bron als dit handboek echt leven. Dit verlangt gezamenlijk eigenaarschap waarbij je gedreven door een collectieve ambitie het heft in handen neemt en samen aangaat, valt, opstaat en lerend doorgaat. Als team maak je gebruik van externe bronnen en ben jijzelf de belangrijkste bron.

Elke HOE start met visie. Dit om je uit te dagen om een eigen visie en waarden te ontwikkelen op basis waarvan je kiest en handelt. Het handelen vanuit eigen waarden geeft kracht en kleur.

Successen, tegenslagen en tegenstellingen gaan altijd hand in hand. Het geeft voldoening als je tijdens dit proces in verbinding blijft met wat er al wel is en wel mogelijk is. Vertrouwen, aandacht en een gezamenlijke ambitie maken dat je volhardt in het creëren van beweging en perspectief, juist ook in zwaardere tijden. Hoe sterk zijn we tijdens successen, tegenslagen en tegenstellingen? Wat is daarin onze individuele en collectieve bijdrage? HOE kunnen we dit versterken?
Stel elkaar vragen die kracht exploreren en die uitdagen om grenzen te verleggen.
 
In HOE Samen sterk vind je veel ingrediënten en heel concrete handvatten om samen je eigen weg te vinden en oplossingen op maat te maken. In dit voortdurende samen werken en samen leren ontwikkel je al doende je oplossend vermogen wat veel duurzamer is dan eenmalige oplossingen.

Het verschil wordt gemaakt door hoe je samen daadkrachtig, creatief en veerkrachtig inspeelt op wat er op je pad komt. Het werken aan jullie ambities verlangt een gezond realisme en zeker geen verlammend perfectionisme. Samen en zelf sterk versterken elkaar voortdurend en zijn een stevige basis tijdens uitdagingen die vaak ook gepaard gaan met complexiteit, veelheid en onvoorspelbaarheid en waarbij de voorwaarden vaak niet optimaal zijn.

Joost Crasborn werkt vanuit zijn eigen bedrijf CrasbornCoaching. Hij heeft ruime ervaring als senior trainer en coach. Crasborn werkte bij Schouten & Nelissen, voor het vakgebied coachings- en leiderschapstrainingen. HOE Samen sterk is zijn nieuwe boek. Het boek is een voor teams, bewerkte compacte versie van HOE Coach ik mijn team.

Over Joost Crasborn

senior trainer, coach. Auteur van de bestseller 'Hoe coach ik mijn team?'

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden