Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

QRM Waarom & Hoe? - Alles over het implementeren van QRM

Er zijn al diverse boeken verschenen over de theorie van Quick Response Manufacturing (QRM). Ook wij hebben hieraan bijgedragen door enkele boeken te schrijven en te vertalen. Nu is het tijd voor de volgende stap.

Hans Gerrese | 19 maart 2021 | 2-3 minuten leestijd

Het is tijd voor een boek over het Waarom & Hoe van QRM. Met ruim 15 jaar ervaring kunnen we stellen dat we behoorlijk wat kennis hebben opgedaan over de implementatie van QRM in bedrijven en organisaties in diverse branches. We gaan in dit boek de theorie niet herhalen maar we hebben het uitgebreid over hoe u QRM in uw eigen omgeving kunt gaan toepassen. Daarmee is dit boek wereldwijd het eerste boek wat puur gaat over het implementeren van QRM.

Allereerst beschrijven we het waarom QRM u kan helpen met de dagelijkse problematieken die voortkomen uit de ontwikkeling van de markt enerzijds en de huidige status, waar een organisatie in de loop der tijd is ingerold, anderzijds. Hierbij wordt duidelijk dat een organisatie zich moet richten op snelheid en flexibiliteit. Deze ‘21e eeuw markt' kenmerkt zich door vele variaties voortkomend uit een ‘low volume & high mix' situatie waarop men zich dient aan te passen om concurrerend te blijven.

Daarnaast beschrijven we in welke bedrijven QRM toegepast kan worden. Hieruit blijkt dat QRM werkelijk in alle typen bedrijven en branches succesvol kan zijn. Of het nu discrete productie is, het leveren van diensten, de gezondheidssector, het maakt niet uit. Daar waar men met veel variabiliteit te maken heeft hebben wachttijden een verlammende werking op de organisatie en diens prestaties op alle vlakken.

Ook beschrijven we welke producten en diensten geschikt zijn voor QRM. Het zal blijken dat het niet uitmaakt welk product of dienst men levert. Het gaat erom hoe de processen zijn ingericht en vooral hoe snel het werk door de organisatie stroomt.

Voor degene die wil weten in welke mate men ingericht is op snelheid en flexibiliteit biedt het boek een QRM quiz met 10 vragen en de antwoorden gezien door de QRM bril.

Het boek kent een hoog pragmatisch en praktisch gehalte. Het belangrijkste element in dit boek wordt gevormd door een gefaseerd QRM implementatieplan, het zogenaamde 3-fasen-30-stappen-implementatieplan volgens een logische volgorde.

Wij lopen met u samen de stappen door die gezet moeten worden om QRM in de organisatie geïmplementeerd te krijgen. Bij iedere stap wordt gedetailleerd beschreven hoe u deze het beste kunt uitvoeren en wat er allemaal bij komt kijken. We geven voorbeelden uit de praktijk aan, brengen quotes in en geven u tips wat wel en niet te doen. Op deze manier krijgt de lezer een helder beeld over wat het toepassen van QRM precies inhoudt en geeft het voldoende handvatten om zelf te kunnen starten met QRM.

Over Hans Gerrese

Hans Gerrese is de auteur van QRM Waarom & Hoe? en eigenaar van Leanteam BV een ‘lean team' van gepassioneerde professionals op het gebied van procesverbeteren. Hierin heeft ieder zijn eigen expertise zowel op het sociaal vlak (gedrag en leiderschap) als op het technisch vlak (de processen en KPI's).

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden