Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Perspectiefvol leiderschap - Management in de 21e eeuw

De visie van vijftig (inter)nationale leiders en managers uit verschillende maatschappelijke disciplines verpakt in persoonlijke interviews. Auteur Van der Mieden sprak met hen over succesvol leiderschap en management. In zijn preview vertelt hij over zijn boek.

Bert-Jan van der Mieden | 12 mei 2021 | 2-3 minuten leestijd

We willen gelukkig en succesvol zijn en onze unieke bijdrage leveren aan de organisatie en de samenleving. En we willen graag de regie over de essentiële zaken in het leven. Op onze levensreis worden we echter allemaal in meer of mindere mate geconfronteerd met o.a. angst en onzekerheid en diverse tegenslagen. Veel mensen krijgen daardoor last van overmatige stress, of ervaren toenemende spanning in leven, wonen en werken. Dit boek biedt perspectief met nieuwe inzichten en concrete handvatten om te kunnen floreren door regie.

Onderling respect, vertrouwen en geloofwaardigheid spelen een belangrijke rol bij het sturen van ons eigen leven en het leidinggeven aan anderen. We worden geconfronteerd met diverse crises, waaronder de coronacrisis. En met toenemend populisme, sociale onrust, oorlogen en terrorisme. Die ondergraven de basis voor vertrouwen, verbondenheid en vitaliteit. Met als gevolg dat veel mensen weinig of nauwelijks toekomstperspectief zien, met alle negatieve consequenties van dien voor hun functioneren.

Door de eenzijdige gerichtheid op de buitenkant zijn velen het zicht op hun innerlijk min of meer kwijtgeraakt. Daardoor ontstaan er veel problemen in en door de mens. Als we dat niet herkennen en erkennen, vervallen we in symptoombestrijding, waardoor veel energie, geld, tijd, motivatie en kansen en mogelijkheden verspild worden. Er is dus dringend behoefte aan nieuwe perspectieven en dus aan Perspectiefvol leiderschap en management. Daarin voorziet dit lees-, studie-, werk- en opleidingsboek en naslagwerk: Perspectiefvol leiderschap. Management in de 21e eeuw. Met 49 interviews met leiders en managers uit alle maatschappelijke disciplines en 9 luisterfragmenten.

Met dit boek zijn de volgende resultaten mogelijk
- Komend van onzekerheid en gaan naar vertrouwen, van vertrouwen naar verbondenheid en van verbondenheid naar vitaliteit, door te luisteren naar onszelf, de ander en het andere.
- Het boek biedt de mogelijkheid levensregisseur, teamregisseur en organisatieregisseur te worden.   
- Onderkennen van de kansen die diversiteit en optimale samenwerking met alle stakeholders bieden om te komen tot een effectieve, efficiënte en flexibele organisatie. De aangereikte aanpak heeft de potentie om significante besparingen en winstgevendheid voor de organisatie te realiseren.
- Leiders en managers krijgen een beter inzicht hoe ze meer perspectief kunnen bieden en richting kunnen geven aan de organisatie en hoe de bedrijfsdoelen te realiseren zijn in lijn met mensen- en kinderrechten en het voldoen aan Sustainable Development Goals.
- We gaan floreren door regie, door multidisciplinaire samenwerking tussen de maatschappelijke disciplines en realisatie van de bovengenoemde Sustainable Development Goals.

Over Bert-Jan van der Mieden

Na werkzaam te zijn geweest in de geestelijke gezondheidszorg en in diverse staf- en managementfuncties in het bedrijfsleven startte Ber-Jan van der Mieden in 1992 met zijn bureau Pyramide. Hij is (executive)coach, loopbaanprofessional, psychosociaal en partner- en relatietherapeut, spreker en trainer. Hij is de auteur van Perspectiefvol leiderschap.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden