Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Ooa-boek van het jaar

De Orde van organisatieadviseurs (Ooa) heeft Paul Kloosterboers Van Waarnemen naar Waarmaken gekozen als beste boek over organisatieadvies van 2012. Dat maakte de vijfkoppige jury bekend tijdens de ‘Dag van de Orde’. Het boek werd verkozen uit een lijst van 60 inzendingen en een shortlist van 3 boeken.

Justin van Lopik | 7 november 2013

De andere boeken op de shortlist voor het Ooa Boek van het Jaar 2012 waren Tussen de regels van Mieke Moor (‘Een esthetische beschouwing van geweld van organisaties’) en Transparantie, icoon van een dolende overheid, een proefschrift over transparantie van Erna Scholtes. De jury verkoos Van Waarnemen naar Waarmaken omdat ‘Paul Kloosterboer met werkelijk waarnemen ervaringen wil creëren die er meer toe doen dan de abstracties in de bestuurskamer. Hij maakt zichtbaar hoe je transparantie kunt bereiken.’

Naast de bekroning Van waarnemen naar waarmaken van Paul Kloosterboer waren er eervolle vermeldingen voor De Canon van het leren van Manon Ruijters en voor Ondertussen in de organisatie van Leike van Oss en Jaap van ’t Hek. De eerste vanwege het totaaloverzicht dat het geeft op het gebied van leren in organisaties, het tweede boek omdat de term ‘het Ondertussen’ inmiddels een eigen leven is gaan leiden in advieskringen.

Over Justin van Lopik

Justin van Lopik is werkzaam bij Managementboek en hoofdredacteur van Managementboek Magazine, platform voor business professionals.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden