Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Weg met de PowerPoint presentatie

Een plaatje zegt soms meer dan duizend woorden. Met die boodschap bindt de Amerikaanse bedrijfsadviseur Dan Roam al een tijdje de strijd aan met PowerPoint. Zo’n presentatie is in de meeste gevallen niet meer dan een beschrijving op basis van een aantal weinigzeggende bullets. Daardoor moeten standpunten soms tot in den treure worden toegelicht en duren vergaderingen vaak veel langer duren dan noodzakelijk.

Jeroen Ansink | 13 februari 2014

In Op de achterkant van een servet laat Roam zien dat het ook anders kan. Het tekenen van een simpel plaatje, zo blijkt, is vaak de krachtigste manier om een nieuw idee te ontdekken, de snelste manier om dat idee te testen, en de meest effectieve manier om het te delen met anderen. Maar hoe maak je zo'n goede illustratie, helemaal als je aan koudwatervrees leidt?

Voor die mensen komt Roam met Het uitgevouwen servet waarin Op de achterkant van een servet in de praktijk wordt gebracht. Roam spoort de lezer aan om voor elke stap in het illustratieproces (leren kijken, problemen zien, het voorstellen van nieuwe oplossingen, en hoe andere mensen aan boord te krijgen) één dag uit te trekken. Op die manier kan iedereen zich in minder dan een werkweek de principes van een goede illustratie eigen maken. Zelfs als ze voor geen meter kunnen tekenen, aldus Roam: ‘Als je weet hoe je een cirkeltje, een paar pijlen, en een poppetje op papier moet zetten kom je al een heel eind.’

Over Jeroen Ansink

Jeroen Ansink is journalist in New York. Hij schrijft en schreef onder meer voor HP/De Tijd, Elsevier Weekly Magazine en Fortune.com. Voor Managementboek schrijft hij interviews. Ansink voltooide een vrij doctoraal in de Letteren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en behaalde het certificaat Business Journalism aan de Wharton Business School aan de Universiteit van Pennsylvania.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden