Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Het geheim van de Multi Faced Leider - Ontdek hoe jij je leiderschap meer gezicht geeft

Herken je dit? Je bent snel geïrriteerd en gejaagd en je voelt constante druk op je werk. Of je ervaart dat je werk al je energie opslurpt en je accu steeds leger raakt.

Leo Versluys | 4 juni 2018 | 3-4 minuten leestijd

Een ander voorbeeld. Je merkt dat je peers en direct reports zo nu en dan problemen ervaren met je leiderschap. Je loopt steeds vaker tegen weerstand aan.
Of misschien ben je als leider wel zo fit als een hoentje en zit je prima in je vel, maar vraag je je regelmatig af hoe jij je in een team met topleiders positief kunt onderscheiden. Je wilt misschien een witte raaf zijn die juist het verschil kan maken. Nog een ander voorbeeld. Je ervaart steeds frequenter dat de dynamiek in je business en de organisatie toenemen. Het lijkt wel of je bijvoorbeeld geen directeur bent van R&D, of een CFO, maar een leider die continu veranderingen moet leiden. Een change leader.

Heb je de goede balans als leider?

De vragen die je jezelf daarbij kunt stellen zijn: hoe goed ken je jezelf en ben je je bewust van jezelf en jouw interpersoonlijke relatie met anderen? En hoe pas je je aan, aan de steeds veranderende omstandigheden waarin je dagelijks leiding geeft? Wat is jouw wilskracht, je energie, power, volhardendheid en discipline bij die processen? Maar ook, kun je verbinding leggen met anderen op een wijze die past bij de situatie? Kun jij daarbij jezelf en anderen waar nodig een ‘shot’ empathie geven? Heb jij als leider een goede balans tussen actie, denken en gevoel? Ik vind dat het daar vooral om gaat bij leiderschap.

De grote valkuilen bij leiderschap

In veel gevallen hebben we niet goed in de gaten hoe onze persoonlijkheid in elkaar steekt en waarom. Wat de impact is van ons gedrag op anderen. Dat komt omdat de persoonlijkheid ons constant in de maling neemt. We worden misleid door onze eigen persoonlijkheid, iedere dag weer. Een paar voorbeelden die ik geef in mijn boek.

- Meer dan 95 procent van ons gedrag is onbewust. We handelen vaak vanuit zogenoemde blind spots, zonder dat we het zelf in de gaten hebben. Mensen zijn vaak blind voor hun eigen gedrag. Leiders ook.

- Gedrag uit blind spots is onbewust en levert vaak, wat ik noem, jojo-gedrag op. Dat zijn steeds herhalende gedragspatronen die ontstaan zijn in ons verleden. Het zijn de echo’s van ons verleden in het heden. Je gaat gedrag herhalen en komt in gewoontepatronen.

Wat levert dit boek je op?

- Het boek laat haarfijn zien welk type leider jij bent en waarom jij bepaald gedrag laat zien.

- Je gaat veel beter begrijpen hoe onze persoonlijkheid werkt, bij jezelf en nog vele anderen.

- Het helpt je om te voorkomen dat je te maken krijgt met een van de grootste gevaren bij leiderschap: in de status quo terecht komen. De rituele dans van leiders.

- Het boek is jouw adviseur doordat het jou als leider én als mens, met tientallen praktische voorbeelden, tips uit de praktijk en oefeningen, verder laat groeien.

Leo Versluys (1962) is Senior Partner bij N2Growth en verantwoordelijk voor leiderschapsontwikkeling en executive coaching in de Benelux. Hij heeft een paar jaar geleden de overstap gemaakt van een succesvolle carrière als HR-directeur en bestuurder bij top-organisaties als Randstad, PwC, Océ en Canon naar een niche: het adviseren en coachen van leiders. Hij is de auteur van Het geheim van de Multi-Faced leider.

Over Leo Versluys
Leo Versluys (1962) is Senior Partner en verantwoordelijk voor leiderschapsontwikkeling en executive coaching in de Benelux. Met de combinatie van psychologische kennis én ervaring als executive heeft hij van zijn passie een succesvolle onderneming gemaakt in het adviseren en coachen van leiders op alle niveaus.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden