OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 862 van 19.545 resultaten
    recensie
    Strategisch management
    16 maart 2009
    Carla Verwijs
    2-3 minuten leestijd
    Medewerkers zijn de sleutel voor succes van het bedrijf van de 21ste eeuw. De relatieve waarde van immateriële activa (kennis, relaties, reputatie) is groter geworden dan die van materiële activa (arbeid, kapitaal). Het aanwezige talent moet dan ook veel beter worden benut dan nu het geval is. Dat is de conclusie van jarenlang onderzoek van Lowell Bryan en Claudia Joyce, medewerkers van McKinsey & Company. In 'Talent aan zet' bieden ze organisaties handvatten voor de herinrichting van de organisatie om het denkvermogen te mobiliseren.
    recensie
    Non-profit
    16 maart 2009
    Ton Horrevorts
    Al op de avond van haar gedwongen vertrek liet Ella Vogelaar blijken het onterecht te vinden dat zij door partijleider Wouter Bos aan de dijk was gezet als Minister van Wonen, Wijken en Integratie. Nu heeft zij haar ervaringen als minister en haar weerwoord aan Wouter Bos te boek gesteld onder de veelzeggende titel 'Twintig maanden knettergek'.
    recensie
    Reclame en verkoop
    16 maart 2009
    Ruud de Jong
    Als ervaren accountmanager in de financiële sector (banken, verzekeringsbedrijven en effectenbedrijven) kan ik in 'Account management = KLANT management' veel terugvinden wat hout snijdt. Bart van Luijk heeft zijn kennis en jarenlange ervaring als trainer en manager van trainingsbedrijven als het ware in het boekje 'geperst'. Door dit persen is het voor een beginnende verkoper niet eenvoudig de draad vast te houden en de samenhang te zien. Helaas missen theoretische onderbouwing en andere invalshoeken.
    recensie
    Financieel management
    16 maart 2009
    Hans van der Klis
    4-6 minuten leestijd
    In zijn memoires toont Gerrit Zalm twee gezichten: die van een charmant politicus en die van een visionaire technocraat. De charmeur in Zalm maakt De romantische boekhouder tot een aangenaam boek om te lezen, de visionair maakt het bovendien interessant.
    interview
    Economie
    16 maart 2009
    Pierre Spaninks
    5-7 minuten leestijd
    Mijn atelier, zo noemt Adjiedj Bakas de organisatievorm die hij heeft ontwikkeld voor zijn werk als trendwatcher. Om zich heen heeft hij een netwerk van inspiratoren, onderzoekers en redacteuren die hem helpen om de thematische trends die hij in de samenleving ziet te onderbouwen, in te kleuren en te illustreren. Zo kwam ook zijn nieuwste boek Microtrends Nederland tot stand. Daarin ook alvast een voorschotje op zijn volgende boek ‘De toekomst van de liefde’ dat in september verschijnt.
    recensie
    Psychologie
    16 maart 2009
    Anne-Mieke Vermeer
    We hebben twee feministische golven achter de rug, meer vrouwen dan mannen ronden hun opleiding succesvol af en nog steeds zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de top. Ligt dat aan een glazen plafond, moet er betere kinderopvang komen of zoeken we het antwoord op de verkeerde plaats? Susan Pinker vroeg het zich af. Deze Canadese ontwikkelingspsycholoog en gevierd publiciste stelt in 'The Sexual Paradox', dat het tijd wordt dat we het mannelijke ideaal van zoveel mogelijk status en geld eens ter discussie stellen en ons afvragen of het wel geldt voor vrouwen.
    achtergrond
    Algemeen management
    16 maart 2009
    Bertrand Weegenaar
    4-6 minuten leestijd
    De implosie van zakenbank Bear Stearns op 17 maart 2008 (morgen een jaar geleden) zal één van de mijlpalen blijven in de financiële crisis die sinds 2007 duurt. De op vier na grootste zaken & investeringsbank was het eerste grote slachtoffer. Op 17 maart 2008 werd Bear Stearns voor $2 per aandeel overgenomen door concurrent J.P. Morgan Chase. Hierna volgde het faillissement van Lehman Brothers en het opgaan van alle zakenbanken in 'gewone' banken. Auteur William D. Cohan schetst in zijn boek 'House of Cards How Wall Street's gamblers broke capitalism' een onthutsend beeld van paniek en chaos in de laatste dagen, en beschrijft hoe het zo ver heeft kunnen komen. Managers en beleggers die hoog boven Wall Street uit torenen en die het totale gevoel met de financiële werkelijkheid van Main Street kwijt waren. In één dramatische week van 10 tot 17 maart 2008 verdween een boegbeeld, zonder in haar langjarige bestaan één kwartaal verlies geleden te hebben. Wat is er gebeurd?
    column
    16 maart 2009
    Michel Hoetmer
    3-4 minuten leestijd
    Wat hebben verkooptrainers toch een mooi beroep. De training zat er op en ik hing samen met de salesmanager aan de bar. Wie sluit zijn werkdagen af met gezellig barhangen? De salesmanager was een echte rouwdouwer, zoals je die wel vaker tegenkomt. Wat mij bezielde weet ik niet, misschien was het pilsje wat ik zojuist achterover had geslagen de boosdoener. Ik vroeg hem op serieuze toon: "Ruimen jullie de komende weken extra tijd in om een beetje te oefenen?" Hij keek me met een blik vol onbegrip aan en flapte er zonder nadenken uit: "Ze moeten niet lullen maar doen! De tijd voor gezwam in de ruimte is voorbij. Wij moeten onze targets halen!" Het leek me verstandig de sfeer niet verder te verpesten. Dus gaf ik nog een rondje aan de uitgelaten kudde verkopers. Daarna namen wij afscheid van elkaar. Nooit meer iets gehoord van deze club.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    13 maart 2009
    Ben Kuiken
    1-3 minuten leestijd
    De laatste jaren zijn er veel boeken verschenen met praktische tips over invloed en beïnvloeding. Het recent verschenen boek van Pacelle van Goethem, IJs verkopen aan eskimo’s, geeft een wetenschappelijke onderbouwing, en is nog leuk om te lezen ook.
    interview
    Communicatie en media
    13 maart 2009
    Paul Groothengel
    3-5 minuten leestijd
    Communicatiemensen moeten zich opwerpen als strategisch partner voor het topmanagement. Dat doen ze nu nog veel te weinig. En dat leidt tot harde kritiek op de communicatiefunctie, schrijft Vera de Witte in haar boek De professionele communicatieafdeling. Ze is hoofd Communicatie & Marketing CAOP, kennis- en dienstencentrum op het terrein van arbeidszaken in het publieke domein. Haar boodschap: de communicatieafdeling kan en moet zich ontwikkelen tot strategische partner van het management. En wel nu, anders gaan andere disciplines met communicatie aan de haal.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    11 maart 2009
    Thijs Kraassenberg
    2-3 minuten leestijd
    Als het aan Thomas Benedict van 'De winnende dialoog' ligt, zetten we allemaal een stap voorwaarts in zakelijk communiceren. Dit boek is bedoeld voor iedereen die hart heeft voor zijn werk, het belangrijk vindt goed te communiceren en openstaat voor persoonlijke verbetering in het voeren van gesprekken en onderhandelingen. Het succes van het boek zal in ieder geval niet beperkt worden door de grootte van de doelgroep.
    recensie
    Coaching en trainen
    10 maart 2009
    Ronald Buitenhuis
    3-4 minuten leestijd
    Stuurt u geregeld uw medewerkers naar een training? Stop er maar mee. Volgens Jos Arets en Vivian Heijnen, de auteurs van het boek Kostbaar misverstand, is het gros van de investeringen in trainingen weggegooid geld. Ze helpen mogelijk de individuele medewerker verder, maar per saldo schiet uw bedrijf er weinig tot niets mee op.
    interview
    Leiderschap
    10 maart 2009
    Hans van der Klis
    6-8 minuten leestijd
    In Taboe: macht neemt Peter van Lonkhuyzen het fenomeen macht onder de loep. Van Lonkhuyzen, adjunct-hoofdredacteur bij Management Team, schetst in zijn boek een opmerkelijk eerlijk portret van de menselijke soort: niet alleen winnen machtige mensen aan seksuele aantrekkingkracht, ook leven zij zich vaker uit met sadistische praktijken en machtswellust. Boekcover legde hem een aantal namen van bekende personen voor en stelde hem in de gelegenheid zijn ideeën uiteen te zetten.
    achtergrond
    Strategisch management
    10 maart 2009
    Steven de Jong
    6-9 minuten leestijd
    Een motor van productiviteitsgroei. Ja, premier Balkenende legde als voorzitter van Het innovatieplatform de lat hoog. Anno 2009, zes jaar na de oprichting, is het 'comité van nationale redding' een stuk bescheidener.
    recensie
    Werk en loopbaan
    9 maart 2009
    Anne-Mieke Vermeer
    3-4 minuten leestijd
    We hebben twee feministische golven achter de rug, meer vrouwen dan mannen ronden hun opleiding succesvol af en nog steeds zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de top. Ligt dat aan een glazen plafond, moet er betere kinderopvang komen of zoeken we het antwoord op de verkeerde plaats? Susan Pinker vroeg het zich af. Deze Canadese ontwikkelingspsycholoog en gevierd publiciste stelt in 'De sekseparadox', dat het tijd wordt dat we het mannelijke ideaal van zoveel mogelijk status en geld eens ter discussie stellen en ons afvragen of het wel geldt voor vrouwen.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    9 maart 2009
    Daniëlle de Jonge
    We doen het allemaal wel eens: brainstormen in je uppie. Bijvoorbeeld omdat je net als ik als zelfstandig ondernemer werkt en dus niet met een stel collega's in de vergaderruimte creatieve ideeën kunt bedenken. Of bijvoorbeeld omdat je in je eentje vaak veel effectiever brainstormt dan met een hele groep (is echt zo!). Alijd Bunge biedt de helpende hand met 'Ik ben me d'r eentje'. Een brainstormspel dat u stap voor stap begeleidt van een vraag tot een stapel creatieve ideeën. Een recensie schrijven kan maar op één manier: doen! Aan de slag dus met een aantal vragen op papier, thee en koekjes binnen handbereik en een pen met notitieblok voor mijn neus.
    recensie
    Verandermanagement
    9 maart 2009
    Bram Kolk
    3-4 minuten leestijd
    'Het begint pas leuk te worden bij de vraag: Hoe krijg ik ze zover?' In 'Implementatiekunst' geven Marcel Kuhlman en Brigitte Hoogendoorn een bloemlezing van praktijkervaring met veranderingen gelardeerd met een aantal theoretische modellen. De ruggengraat van het boek vormt de stelling 'Veranderingen zijn niet te managen, maar implementaties en interventies wel.'
    nieuws
    Leiderschap
    9 maart 2009
    Hans van der Klis
    2-3 minuten leestijd
    Het woord ‘preken’ heeft in Nederland geen positieve klank, maar toch namen Jeroen Busscher en Miranda Keijser-Van Gils het initiatief een Prekenboek voor Leiders samen te stellen. ‘Dit boek is geboren uit een honger naar mooie verhalen waaraan mensen nieuwe perspectieven kunnen ontleden’, zegt Busscher.
    recensie
    Werk en loopbaan
    6 maart 2009
    Nienke van Oeveren
    1-2 minuten leestijd
    Hoe komt u als dame tussen de heren hogerop? Kijk naar hun spel en probeer je mannetje te staan. Marion Knaths geeft in haar boek Spelen met macht praktische inzichten en tips om als de koningin dit schaakspel te beheersen. Een handig boekje, maar soms wat oppervlakkig.
    recensie
    5 maart 2009
    Annegreet van Bergen
    3-4 minuten leestijd
    Hij wordt de Warren Buffett van het fondsenwerven genoemd, zo staat er op de achterflap van Karel Claes’ boek ’t Is voor het goede doel, met als passende ondertitel ‘hoe efficiënt fondsen werven’. Volgens diezelfde achterflap zamelde Claes 600 miljoen euro in voor goede doelen en geeft hij in dit boek na dertig jaar al zijn geheimen prijs.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden