OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Mens en maatschappij

    Rubriek

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Dossier

    Toon resultaten

    Mens en maatschappij

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 7 van 723 resultaten
    recensie
    Mens en maatschappij
    1 juli 2024
    Elly Stroo Cloeck
    6-8 minuten leestijd
    De titel ‘De mens is een plofkip’ maakt nieuwsgierig, en ook boos. Hoe durft Teun van de Keuken ons met een kip te vergelijken! Maar al lezend kwam ik tot de conclusie dat het klopt. We gedragen ons als een plofkip, we worden gemanipuleerd als een plofkip, en we hebben het verstand van een plofkip. Dit prima boekje zet een ontluisterend beeld van onszelf neer. En van de fabrikanten van ons ‘voer’. 
    podcast
    Mens en maatschappij
    27 juni 2024
    Kustaw Bessems
    1-3 minuten leestijd
    Hoe krijgen wij als Nederlanders een bestuur dat wel voor iedereen werkt? Kustaw Bessems, columnist en redacteur bij de Volkskrant, schetst in zijn nieuwe boek 'Stuurloos' een route naar een overheid die er voor ons burgers is in plaats van andersom. Hij is te gast bij host Willem van Leeuwen in deze aflevering van podcast De Boekenpraktijk.
    column
    Mens en maatschappij
    25 juni 2024
    Jitske Kramer
    2-3 minuten leestijd
    De tussentijd is een rommelige tijd tussen wat was en wat zal zijn. Tussen feit en fictie, vrees en verlangen. Bestaande hiërarchieën en gevestigde normen staan ter discussie, heilige symbolen worden bespot en oude rechten worden opgeschud. Het is zoeken naar nieuwe wegen en verhalen. Liminaliteit biedt veel kansen op verbetering en innovatie, maar ook gevaren. Ik noem er vijf.
    nieuws
    Algemeen management
    25 juni 2024
    Jeroen Ansink
    4-5 minuten leestijd
    Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: Het nieuwe boek van David - Getting things Done - Allen en ‘How to become famous’ van Cass Sunstein.
    preview
    Mens en maatschappij
    19 juni 2024
    Raimke Groothuizen
    3-4 minuten leestijd
    ‘Mam, ik ben gestopt met de studie,’ zeg ik snikkend. Het blijft even stil aan de andere kant van de lijn. Vol verbazing vraagt mijn moeder wat er in vredesnaam is gebeurd. Ik had het toch zo naar mijn zin op de opleiding?
    recensie
    Mens en maatschappij
    18 juni 2024
    Freija van Duijne
    3-4 minuten leestijd
    Klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit en chemische vervuiling zijn uiterst zorgwekkende ontwikkelingen. Maar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, heel veel ontwikkelingen gaan de goede kant op. Datawetenschapper Hannah Ritchie wil dat positieve verhaal vertellen, zodat we ook goede keuzes gaan maken bij ontwikkelingen die nu nog niet goed gaan.
    recensie
    Mens en maatschappij
    11 juni 2024
    Freija van Duijne
    4-5 minuten leestijd
    Armoededefinities tonen niet wat er werkelijk aan de hand is met medeburgers die opgroeien en leven in armoede. Er is beleid voor groepen die aan de definities voldoen. Er zijn instanties voor ieder deelaspect, waardoor de personen om wie het gaat niet gezien wordt. Tim ’S Jongers is ervaringsdeskundige. Hij is een sociale klimmer, maar zag zijn weg meer als tunnelkruiper.
    recensie
    Mens en maatschappij
    11 juni 2024
    Rick Lindeman
    1-2 minuten leestijd
    In ‘Tricky Tijden’ vertelt Jitske Kramer onder meer over een cursus ‘verdwalen’ die ze deed. Eigenlijk was ze daar niet zo goed in. Later vertelde een marinier haar dat ze na dropping eerst maar eens kop thee moest zetten.
    preview
    Mens en maatschappij
    7 juni 2024
    Marcella Bremer
    3-4 minuten leestijd
    Marcella Bremer was van 2016 tot 2023 een van de 'top-30 Global Gurus on Organizational Culture'. Ze schreef verschillende boeken over het onderwerp. Nu, in 2024, verschijnt een roman van haar hand. De hoofdfiguur is een consultant, net als Bremer zelf. In het boek stelt ze vragen over hoe we tot onze levensstijl zijn gekomen, en hoe zich dat verhoudt tot onze veranderende wereld. Een preview.
    recensie
    Mens en maatschappij
    6 juni 2024
    Henk Jan Kamsteeg
    4-6 minuten leestijd
    We zitten als samenleving in een bijzondere tijd. We gaan de weg van het oude naar het nieuwe. En die tussentijd is spannend. Jitske Kramer schreef er een fascinerend boek over: ‘Tricky tijden - Laat je niet gek maken’.
    recensie
    Mens en maatschappij
    4 juni 2024
    Elly Stroo Cloeck
    5-7 minuten leestijd
    ‘Leuker kunnen we het niet maken - Over het toeslagenschandaal en de vrouw die het aan het licht bracht’ van Renske Leijten is een uitstekend geschreven biografie-achtig stukje geschiedenis over de strijd van burgers voor hun recht. 
    column
    Economie
    4 juni 2024
    Ben Kuiken
    4-6 minuten leestijd
    Er wordt een hoop zin en on-zin over organisaties verteld. In een serie zet organisatiefilosoof Ben Kuiken een aantal van die misverstanden voor je op een rijtje. Te beginnen met de organisatie, dat ‘ding’ waar we voortdurend over praten en waar we zo druk mee zijn. Maar wat is dat eigenlijk, de organisatie?
    recensie
    Mens en maatschappij
    30 mei 2024
    Nico Jong
    2-3 minuten leestijd
    We verkeren in een verwarrende en turbulente periode. De bestaande orde staat ter discussie en vertrouwde structuren en instituties werken steeds minder. We moeten het vertrouwde loslaten, maar er is nog niets nieuws om ons aan op te trekken. Daarover gaat ‘Tricky tijden’ van Jitske Kramer.
    recensie
    Mens en maatschappij
    29 mei 2024
    Liesbeth Tettero
    3-4 minuten leestijd
    Na een epifaan moment op een zondagochtend besloot Rutte dat hij niet meer beschikbaar was als lijsttrekker van de VVD en, na 14 jaar, als minister-president. Of… was het toch niet zo’n spontane ingeving? Parlementair journalisten Wilma Borgman en Ron Fresen gingen op onderzoek uit om te ontdekken wie Mark Rutte nu eigenlijk écht is.
    recensie
    Mens en maatschappij
    27 mei 2024
    Liesbeth Tettero
    3-4 minuten leestijd
    Map Oberndorff en Sanne Kloosterboer interviewden voor Het Financieele Dagblad meer dan 40 deskundigen over relaties. En dan niet alleen over liefdesrelaties, maar ook over relaties tussen ouders en kinderen, tussen broers en zussen, over vriendschappen en werkrelaties. De bundeling biedt interessante inzichten voor iedereen die zichzelf en/of anderen beter wil begrijpen.
    recensie
    Mens en maatschappij
    22 mei 2024
    Henny Portman
    7-9 minuten leestijd
    Als manager kun je veel leren van begrippen zoals liminaliteit, trickster, tricky spectrum, rituelen, orakels en sjamanen. In haar boek ‘Tricky tijden’ neemt Jitske Kramer je mee op haar ontdekkingsreis om de dynamiek en diverse crises van de huidige tijd te verklaren met behulp van haar inzichten uit de antropologie.
    recensie
    Mens en maatschappij
    20 mei 2024
    Danny Mullenders
    2-3 minuten leestijd
    Een mens is altijd verbonden met anderen, zo valt te lezen op de achterflap van ‘De relatie-monologen’ van journalisten Map Oberndorff en Sanne Kloosterboer. Als mens hebben ons per definitie tot elkaar te verhouden, of we dit nu willen of niet. We zijn immers geen kluizenaars die ons leven geïsoleerd van anderen leven.
    recensie
    Mens en maatschappij
    14 mei 2024
    Freija van Duijne
    4-5 minuten leestijd
    Waarheid is iets ongrijpbaars, een vergezicht. Net als liefde is het een raadsel dat ons inspireert tot poëzie en grootse daden. Waarheid is de bril waardoor de samenleving naar de wereld kijkt. Dat is een van de uitgangspunten van ‘Voor ieder wat waars’ van Rob Wijnberg.
    achtergrond
    Mens en maatschappij
    13 mei 2024
    Bertrand Weegenaar
    8-11 minuten leestijd
    We geloven graag in de goede bedoelingen van techneuten, omarmen de laatste gadgets en sinds ruim een jaar de ‘zegeningen’ van Generatieve AI. Helpt technologie ons bij de klimaatproblemen? Er zijn optimisten die een schat aan mooie voorbeelden geven, en er zijn critici die je aan het denken kunnen zetten. We gaan kijken naar de mogelijke gevolgen van technologische vooruitgang.
    column
    Mens en maatschappij
    9 mei 2024
    Jitske Kramer
    2-3 minuten leestijd
    De Yoruba uit West-Afrika zeggen dat in een ritueel de wereld opnieuw geschapen wordt. En dat is precies wat het is. Na een goed ritueel ben je een ander mens. Wellicht heb je er nog nooit zo over nagedacht, maar veranderingen in het leven gaan vrijwel altijd gepaard met rituelen. En als dat niet zo is, hebben we er vaak nog lang last van.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden