OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Ondernemen

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer
  Toon resultaten

  Ondernemen

  Hier vindt u artikelen rond boeken over ondernemen en ondernemerschap. Van businessplan tot ondernemersbiografie. Alles voor starters, mkb, scale ups en zzp'ers.
  388 resultaten
  recensie
  Ondernemen
  17 mei 2022
  Jan Hoogstra
  5-7 minuten leestijd
  Hoeveel verhalen hebben we al niet gehad over zonnekoningen? Denk aan Ahold, ABN Amro… waarschijnlijk zijn er nog vele te vertellen... Een typerende uitspraak van zonnekoningen is ‘Er is er hier maar één de baas’. Dat geldt zeker ook voor Gerard Sanderink, oprichter van Centric en grootaandeelhouder van Oranjewoud/Strukton. Angelique Kunst onderzoekt in haar boek de ontspoorde macht van Gerard Sanderink.
  preview
  Ondernemen
  13 mei 2022
  Marthe Walter
  3-4 minuten leestijd
  Je inschrijven als zzp’er is heel gemakkelijk: maakt een afspraak bij de KVK, betaalt een bedrag en BAM: je bent een baas. BTW staat vanaf nu niet meer voor ‘by the way’ maar voor ‘bruto toegevoegde waarde’.  
  nieuws
  Communicatie en media
  26 april 2022
  Jeroen Ansink
  4-5 minuten leestijd
  Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.
  video
  Ondernemen
  21 april 2022
  Esther Reinders
  Familiebedrijven hangen de vuile was niet buiten. Verhalen over opvolging gaan over familieleden en dat ligt gevoelig. Het gevolg is dat er weinig te vinden is over wat opvolging door familieleden nu echt allemaal teweegbrengt. In de Bookchat vertelt Esther Reinders over haar boek Familiezaken zonder ruzie.
  recensie
  Ondernemen
  20 april 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  3-4 minuten leestijd
  ‘Nils’ is een spannend boek voor in de avonduren. Het platform waar het boek onderdeel van uitmaakt, vraagt om een goede studie en heisessies met het leiderschapsteam. Een geslaagde combinatie van boek, videos en bruikbare templates.
  Interview
  Ondernemen
  1 april 2022
  Hans van der Klis
  5-7 minuten leestijd
  Ondernemer Floris Venneman maakte zes jaar geleden een faillissement mee, maar heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Met zijn boek Hopeloos succesvol wil hij ondernemers verleiden niet alleen over hun successen, maar ook over hun falen te praten. ‘De negatieve kanten horen bij het ondernemersbestaan.’
  preview
  Ondernemen
  29 maart 2022
  Edwin Dijkstra
  2-3 minuten leestijd
  Na tien jaar freelancen besloot Edwin zijn lessen en persoonlijke ervaringen te delen in de vorm van een boek: SUPERFREELANCER. In deze preview vertelt hij erover.
  recensie
  Marketing
  16 maart 2022
  Henk Jan Kamsteeg
  3-4 minuten leestijd
  Een klein boek dat grote impact kan maken. Ga aan de slag met ‘Jouw contentplan op een bierviltje’ van Bas Hakker en grote kans dat anderen meegaan in jouw purpose.
  Interview
  Ondernemen
  16 maart 2022
  Ronald Buitenhuis
  5-7 minuten leestijd
  De veiling, het fundament onder de sierteeltsector, is al sinds 1887 een platformeconomie avant la lettre. En nog altijd is de bloemensector koploper in innoveren. Van drones die ’s nachts motten vangen tot het telen van tulpen met LED-verlichting en restwarmte uit de Rotterdamse haven als kasverwarming. 'Technologie en Tulpen' van Eric van Heck neemt de lezer mee in deze innovatieve sector. 
  recensie
  Ondernemen
  11 maart 2022
  Teun van Aken
  4-6 minuten leestijd
  In hun uiterst actuele en relevante boek 'De weg naar duurzaam ondernemen' beschrijven Jan Beyne en Sara Vermeulen een methode om in vijf stappen de huidige niet-duurzame onderneming te transformeren tot een duurzame en toekomstbestendige onderneming.
  recensie
  Ondernemen
  9 maart 2022
  Dave van Ooijen
  6-8 minuten leestijd
  Onlangs publiceerde het IPCC zijn nieuwste klimaatrapport. Als de opwarming van de aarde beperkt blijft tot 1,5 graad zal volgens het rapport 3 tot 14 procent van de soorten op aarde verdwijnen. Loopt de opwarming verder op, naar 2 of 3 graden, dan kan zelfs 18 tot 29 procent van de soorten verdwijnen. 
  preview
  Ondernemen
  9 maart 2022
  Bart van den Belt
  2-3 minuten leestijd
  ‘Waardegedreven verkopen’ is een boek dat gaat over verkopen in de nieuwe economie. In dit boek heb ik het over hoe verkopen in de nieuwe economie werkt, hoe je identiteit en gedrag op één lijn brengt, wat de nieuwe rol van de verkoper is en ik deel de bewezen effectieve SPORT-methodiek die ik al jarenlang train voor ondernemers en organisaties.
  recensie
  Ondernemen
  9 maart 2022
  Frank van Kuijck
  1-2 minuten leestijd
  Elke week verschijnen er nieuwe managementboeken. Vaak met een net iets andere theorie of een ‘trucje’ dat voortborduurt op een reeds bestaand model. De laatste jaren wordt de component houding en gedrag veelvuldig toegevoegd aan het repertoire voor individuen of organisaties.
  recensie
  Ondernemen
  3 maart 2022
  Marcella Bremer
  4-5 minuten leestijd
  ‘De weg naar duurzaam ondernemen - in 5 stappen naar positieve impact’ van docent en onderzoeker Jan Beyne en consultant Sara Vermeulen is een basisboek voor iedereen die zich afvraagt: hoe begin je met duurzaam ondernemen? 
  interview
  Ondernemen
  28 februari 2022
  Hans van der Klis
  7-10 minuten leestijd
  Nadat een poging het familiebedrijf over te nemen was gestrand, besloot Esther Reinders ondernemerscoach te worden. Nu heeft ze zich gespecialiseerd in het bijstaan van opvolgers die met dezelfde problematiek te maken krijgen. Ze heeft er een boek over geschreven, ‘Familiezaken zonder ruzie’. ‘Nee, dit boek maakt absoluut geen deel uit van het verwerkingsproces. Ik wilde me juist niet op mijn eigen ervaringen baseren.’
  Interview
  Marketing
  25 februari 2022
  Peter Spijker
  5-6 minuten leestijd
  Met ‘Jouw contentplan op een bierviltje’ wil Bas Hakker freelancers en andere ondernemers helpen om op een eenvoudige en betaalbare manier met contentmarketing aan de slag te gaan. Waar het op neerkomt is content te maken waar mensen echt iets aan hebben zodat ze bereid zijn om te gaan betalen voor jouw producten of diensten. 
  preview
  Ondernemen
  22 februari 2022
  Berrie Abelen
  3-4 minuten leestijd
  Ben je van plan je bedrijf te verkopen of een ander bedrijf over te nemen? Ga dan niet onvoorbereid op pad. Berrie Abelen maakt het complexe proces simpel: met zijn honderd antwoorden op de meestgestelde vragen kom je goed beslagen ten ijs.
  Interview
  Ondernemen
  4 februari 2022
  Jeroen Ansink
  4-6 minuten leestijd
  De onstuitbare groeiambitie van sociale mediaplatform Facebook gaat letterlijk over lijken, schrijft New York Times-journalist Cecilia Kang in ‘Een smerige waarheid’. En met Mark Zuckerberg als een CEO in oorlogstijd zal dat niet snel veranderen. ‘Hij ziet zichzelf als een moderne keizer Augustus.’
  preview
  Ondernemen
  4 februari 2022
  Esther Reinders
  2-3 minuten leestijd
  De emotionele schade na een mislukte opvolging van het familiebedrijf is niet in geld uit te drukken. En het gaat vaak mis! Ruim 70 procent van de overnames mislukt. Voor mijn boek interviewde ik 25 opvolgers over het life event dat opvolging is. De verhalen zijn aangevuld met mijn inzichten als opvolgerscoach. Alles om tot een succesvolle én harmonieuze overname te komen. Hier alvast 3 tips.  
  recensie
  Ondernemen
  1 februari 2022
  Mylene Bouwman
  2-3 minuten leestijd
  'Power Play' van Tim Higgins is een boek dat meteen je aandacht trekt zodra je het ziet staan. De rode voorkant is intrigerend en wie is er nu niet benieuwd naar verhalen achter Tesla en Elon Musk?

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden