OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Ondernemen

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon resultaten

  Ondernemen

  Hier vindt u artikelen rond boeken over ondernemen en ondernemerschap. Van businessplan tot ondernemersbiografie. Alles voor starters, mkb, scale ups en zzp'ers.
  475 resultaten
  recensie
  Ondernemen
  27 september 2023
  Bertrand Weegenaar
  4-6 minuten leestijd
  Met de publicatie van de biografie Elon Musk heeft Walter Isaacson een kroon op zijn werk gezet. Isaacson is een zeer gerespecteerde biograaf die wereldwijd bekendheid kreeg door zijn onthullende biografie van Steve Jobs in 2011.
  preview
  Communicatie en media
  13 september 2023
  Monique Reijntjes
  3-4 minuten leestijd
  Monique Reijntjes deelt haar unieke manier van content maken in haar boek ‘Schrijfgids voor ondernemers’. In het boek behandelt  ze - onder meer -een stappenplan waarmee je laagdrempelig begint met het maken en hergebruiken van teksten. Waarom dat laatste een goed idee is, lees je in haar preview.
  preview
  Leiderschap
  12 september 2023
  Ron Offerman
  2-3 minuten leestijd
  De juiste mensen binnen halen en ze ook binnen houden. Dat is met de enorme krapte op de arbeidsmarkt één van de grootste uitdagingen voor ondernemers. In ‘Boeien, binden & behouden’ help ik je in te zien wat werkelijk de verbinding optimaliseert en hoe je hier handen en voeten aan geeft. Mijn boek geeft je inzichten en handvatten uit de praktijk om invulling te geven aan succesvol mensgericht ondernemen.
  preview
  Ondernemen
  12 september 2023
  Matty Paquay
  5-7 minuten leestijd
  Als oprichter van consultancy Paquay & Associates adviseer ik al bijna 2 decennia bedrijven bij het uittekenen van hun strategie en organisatie. Dat levert genoeg nuttige ervaring op. Toch is het schrijven van een boek nooit bij me opgekomen. Tot ik met Bart Lodewijckx, regiodirecteur van de Belgische ondernemersorganisatie Unizo, aan de praat geraak over zijn ervaring met ondernemers en ondernemingen.
  recensie
  Ondernemen
  11 september 2023
  Peter Vermeulen
  2-3 minuten leestijd
  ‘De WHOA voor ondernemers - Het wonderlijke middel om schulden snel en doeltreffend te saneren’, zal niet de eerste keus zijn voor veel ondernemers. Bij voorkeur lezen die boeken waar positief of groei op het omslag prijkt en geen titels waar de woorden schulden of saneren op staan. Negeren van dit boek kan echter een gevalletje ‘eigen schuld, dikke bult ’ worden.
  Interview
  Ondernemen
  11 september 2023
  Fidessa van Rietschoten
  6-8 minuten leestijd
  Secundaire arbeidsvoorwaarden zorgen tegenwoordig voor stevige concurrentie. Maar Thomas Van Eeckhout, CEO van de softwareontwikkelaar Easi, merkt dat ondernemingen weinig verschillen als het gaat om bedrijfsidentiteit. Daarom werkt Easi met een participatief businessmodel. Hierbij is een groot deel van de medewerkers niet alleen juridisch aandeelhouder, maar ook ambassadeur die nauw betrokken wordt bij de bedrijfsvoering. En betrokken mensen zijn gelukkige mensen. 
  recensie
  Communicatie en media
  5 september 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  3-4 minuten leestijd
  Schrijven is voor velen een kwelling. Met de tips uit ‘Schrijfgids voor ondernemers’ van Monique Reijntjes wordt het misschien toch nog leuk. En leesbaar. Dat laatste geldt ook voor Reijntjes' boek.
  achtergrond
  Algemeen management
  30 augustus 2023
  Bertrand Weegenaar
  9-12 minuten leestijd
  Albert Einsten zei ooit: ‘Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven.’ Het verklaart misschien de fascinatie voor de toekomst, die we onder andere terugzien in de vele boeken die erover verschijnen, de opkomst van de trendindustrie, en de vele managementboeken en -methoden die grip op die toekomst beloven. Bertrand Weegenaar doet een greep in wat er zoal te lezen valt over dit bewogen onderwerp.
  recensie
  Ondernemen
  25 augustus 2023
  Peter Vermeulen
  2-3 minuten leestijd
  Thomas van Eeckhout is een ogenschijnlijk bescheiden, maar zeer ervaren Belgische ondernemer, bekend van zijn bedrijf Easi. Hij deelt zijn ervaringen en successen in zijn boek ‘De Gouden tip van Ownership’. 
  recensie
  Ondernemen
  3 augustus 2023
  Elly Stroo Cloeck
  4-5 minuten leestijd
  ‘Ik wens je veel personeel.’ Wie kent deze sarcastische opmerking niet? Meer personeel = meer problemen. Als je bedrijft groeit qua aantal werknemers worden van jou als oprichter of leider steeds andere vaardigheden verwacht. ‘Scale-ups & Downs’ van Wendy van Ierschot uit 2023 zet ze bijzonder gestructureerd op een rijtje.
  Interview
  Ondernemen
  21 juli 2023
  Hans van der Klis
  6-8 minuten leestijd
  Serie-ondernemer en investeerder Geert-Jan Smits was lang niet altijd succesvol. Hij verkocht drie bedrijven met winst, maar moest ook wel eens de stekker uit een onderneming trekken. Om te leren hoe hij als ondernemer en als investeerder zijn kans op succes kon vergroten, schreef hij ‘De start-up scorecard’. Smits: ‘Het is helemaal niet nodig om de eerste te zijn met een nieuw product.’
  Interview
  Ondernemen
  18 juli 2023
  Hans van der Klis
  6-8 minuten leestijd
  Met I Love Techno was Peter Decuypere een van de wegbereiders voor de doorbraak van de technofeesten in Vlaanderen en ook Nederland. Rocco Veenboer, organisator van Awakenings, was immers een prille bezoeker van I Love Techno. Maar zijn successen had Decuypere nooit behaald als hij niet af en toe – bijna – de mist was ingegaan. In zijn boek ‘Succes in 7 mislukkingen’ doet hij uit de doeken wat hij door die tegenslagen heeft geleerd. ‘De ondernemerswereld is niet eerlijk, maar oorlog.’
  boekenlijst
  Algemeen management
  6 juli 2023
  Managementboek Redactie
  In de eerste helft van 2023 stonden er 12 verschillende boeken op de felbegeerde Nummer 1 van de Managementboek Top 100. 6 van hen haalde ook deze toplijst: de 10 bestverkochte managementboeken van 2023 tot nu toe. Van januari tot en met juni.
  Interview
  Ondernemen
  4 juli 2023
  Peter Spijker
  8-11 minuten leestijd
  Bij de oprichting van Riksja Travel in 2000 wilde Marius Appelman mensen op de eerste plaats zetten vanuit een liefdevolle intentie. Riksja had direct een unieke plek in de markt en groeide uit tot een bloeiende organisatie met blije en betrokken medewerkers en duizenden tevreden reizigers. Hij schreef er een boek over.
  achtergrond
  Algemeen management
  30 juni 2023
  Paul Groothengel
  12-17 minuten leestijd
  Met beeldtaal kan je heel effectief communiceren. Niet alleen binnen organisaties, ook in managementboeken. We zien steeds meer verhelderende illustraties en infographics bij lange teksten, strips in managementboeken, of strips áls managementboek. We laten vijf uiteenlopende beeldbepalers aan het woord over het belang van beeld.
  recensie
  Ondernemen
  19 juni 2023
  Roy van den Anker
  2-3 minuten leestijd
  Roy van den Anker las De winst van purpose: Mooi dat er mensen zijn die zich niets aantrekken van de opbrengst van hun boek, maar gedreven genoeg zijn om precies deze boodschap goed onder de aandacht te brengen bij de liefhebber die gedreven is om purpose écht op de agenda te krijgen.
  preview
  Ondernemen
  14 juni 2023
  Robbert Peek
  3-4 minuten leestijd
  In de eerste plaats is de WHOA een dwangakkoord om schulden te saneren. Dit betekent dat niet alle schuldeisers met de schuldsanering hoeven in te stemmen maar toch gedwongen kunnen worden om erin mee te gaan. De wet biedt zoveel mogelijkheden dat vrijwel alle ondernemers ermee te maken zullen krijgen. Ook gezonde. 
  recensie
  Ondernemen
  12 juni 2023
  Peter Vermeulen
  2-3 minuten leestijd
  Het omslag van het boek van Zeynep Dag toont een ogenschijnlijke zelfverzekerde ‘Strijder op hakken’. Het boek heeft als subtitel ‘Hoe ik de vrouw werd die ik wilde zijn’. Bewijst Dag met dit boek dat ze die vrouw geworden is?
  preview
  Ondernemen
  7 juni 2023
  Robbert Peek
  3-4 minuten leestijd
  Welke mogelijkheden zijn er als een faillissement dreigt? En hoe pak je het aan? Daarover gaat Bijna failliet? Zo los je het op van Robbert Peek. In zijn preview vertelt hij erover.
  recensie
  Ondernemen
  6 juni 2023
  Hans de Witte-van Mierle
  3-4 minuten leestijd
  Zeynep Dag is een hardwerkende, succesvolle mode-ondernemer. In haar boek ‘Strijder op hakken - Hoe ik de vrouw werd die ik wilde zijn’ lezen we haar verhaal, dat vooral over de helft aansprekend wordt.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden