OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Psychologie

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon resultaten

  Psychologie

  Hier vindt u artikelen rond boeken over psychologie. Van Kahneman tot persoonlijkheidstypen en managementstijlen. Alles voor professionals die met mensen werken.
  931 resultaten
  recensie
  Psychologie
  30 november 2021
  Christel Deckers
  2-4 minuten leestijd
  Vroeger vonden mensen in de kerk rust en inspiratie. In Eindelijk rust in je hoofdvan Aart Goedhart en Barbara van der Steen is zondag een reflectiedag geworden. Voor mij is dat een te strak stramien.
  recensie
  Psychologie
  29 november 2021
  Amber Zwartbol
  4-5 minuten leestijd
  Stress-sensitief werken in het sociaal domein is geschreven voor professionals in het sociaal domein. De auteurs bieden professionals handvatten om hun dienst- en hulpverlening aan mensen met chronische stress nog effectiever vorm te geven. Ook richten de auteurs van dit boek zich op managers, (dienst)directeuren en studenten Social Work, MWD, SJD en SPH.
  recensie
  Algemeen management
  25 november 2021
  Hans van der Loo
  5-7 minuten leestijd
  In Het Agressieparadijs worden analyse en persoonlijke ervaringen met elkaar verbonden, en waar mogelijk zoekt de auteur wetenschappelijke onderbouwing en nuance. Bovendien bevat het een  spervuur aan mogelijke interventies om agressie op en rond de werkvloer aan te pakken. Maar bovenal is het een vlammende oproep aan werkgevers.
  nieuws
  Psychologie
  25 november 2021
  Bertrand Weegenaar
  3-4 minuten leestijd
  Over groot denken en origineel denken, opdelen in kleine stukjes, accepteer je fouten, ontwikkelen van zelfcontrole, over gewoon doen, ontwikkelen van een defensief pessimisme en flexibel omgaan met onverwachte situaties. Kortom, moonshots!
  preview
  Algemeen management
  22 november 2021
  Caroline Koetsenruijter
  5-7 minuten leestijd
  Toen in 2019 uit onderzoek van TNO bleek dat drie miljoen verpleegkundigen, leraren, ambtenaren, winkelmedewerkers en buschauffeurs te maken kregen met agressie dacht ik: hoe heeft het zover kunnen komen? Corona moest toen nog flink gaan huishouden.
  preview
  Coaching en trainen
  19 november 2021
  Manon Bongers
  2-3 minuten leestijd
  Ingesleten gedrag veranderen – niets is zo moeilijk als dat. Ook op het werk komen we gedrag tegen dat leidt tot minder goede werkresultaten. Hoe kun je als coach je cliënten helpen beter te functioneren? Manon Bongers laat in Coachen vanuit de positieve psychologie zien dat inzicht in het eigen gedrag en dat van anderen een voorwaarde is om tot gedragsverandering te komen. Een preview.
  interview
  Psychologie
  18 november 2021
  Karin de Zwaan
  1-2 minuten leestijd
  Inger Boxsem werkte ooit als redacteur voor Sonja Barend, Pauw & Witteman en verschillende uitgeverijen. Na twee burn-outs en een depressie verdeelt ze nu haar tijd tussen schrijven, professioneel koken en beter worden. In haar boek Naar omstandigheden nogal slecht deelt ze haar (heel!) persoonlijke verhaal over die lastige periode. 
  recensie
  Algemeen management
  17 november 2021
  Louis Thörig
  5-7 minuten leestijd
  In Het Agressieparadijs confronteert agressie- en conflictenexpert Caroline Koetsenruijter de lezer met de schokkende conclusie dat Nederland binnen de EU kampioen is in intimidatie, agressie, geweld en bedreiging tegen werkenden.
  preview
  Psychologie
  17 november 2021
  Erik Kaptein
  2-3 minuten leestijd
  Wat is mentale kracht? Wat levert meer mentale kracht op? Hoe kun je die ontwikkelen en monitoren? De auteurs van Mentale kracht, je kunt het gewoon trainen, geven wetenschappelijk onderbouwde antwoorden waarmee leidinggevenden, coaches en adviseurs mentale kracht inhoud kunnen geven. Erik Kaptein, een van de auteurs, vertelt over het boek.
  recensie
  Psychologie
  15 november 2021
  Elly Stroo Cloeck
  5-6 minuten leestijd
  Als je écht goed wilt innoveren, moet je denken als een alien. Ehhhh wat? Jawel, je moet zijn als een buitenaards wezen, voor het eerst op aarde: de ultieme buitenstaander, zonder vooroordeel. Hoe je dat voor elkaar krijgt wordt in ALIEN Thinking van Cyril Bouquet e.a. uit de doeken gedaan.
  recensie
  Psychologie
  9 november 2021
  Elly Stroo Cloeck
  1-2 minuten leestijd
  De 7e eigenschap in de klassieker De 7 eigenschappen van effectief leiderschap is jezelf continue ontwikkelen: De zaag scherp houden. Covey gaf hierbij een uitgebreide toelichting en voorbeelden voor die ontwikkeling op 4 gebieden: lichamelijk, spiritueel, geestelijk (cognitief) en sociaal-emotioneel. 
  video
  Psychologie
  4 november 2021
  Thijs Leenman
  Hoe kan je als manager of veranderaar gedragsverandering stimuleren? In deze Bookchat benoemt Thijs Leenman drie veranderinzichten waarmee je verandergedrag kan stimuleren bij je medewerkers of collega's.
  Interview
  Psychologie
  1 november 2021
  Peter Spijker
  4-5 minuten leestijd
  In Nooit meer doen alsof vraagt Aukje Nauta zich af hoe je schaamte kunt gebruiken als een bron van kracht voor leven en werken. Ze geeft de nieuwste wetenschappelijke inzichten over het begrip schaamte en verweeft die met persoonlijke verhalen van mensen die hun schaamte overwonnen en zo schaamtevrij werden.
  recensie
  Psychologie
  29 oktober 2021
  Marjan Maandag
  1-2 minuten leestijd
  Een paar jaar geleden las ik van Catelijne Elzes en Deborah Freriks Van dit boek ga je beter slapen: een vermakelijk en onderhoudend boek, waar ik ook nog eens echt iets aan gehad heb.
  recensie
  Psychologie
  27 oktober 2021
  Freija van Duijne
  2-3 minuten leestijd
   Psychiater Victoria O’Keane onderzoekt de bijzondere werking van ons geheugen aan de hand van haar patiënten, die haar laten zien hoe onze hersenen ons voor de gek kunnen houden. Ze schrijft erover in De geheugenfabriek.
  video
  Psychologie
  26 oktober 2021
  Jannie de Jong
  Zodra je manipulatief gedrag gaat herkennen als agressie kun je uit het machteloze gevoel stappen en actie ondernemen. Jannie de Jong leert je hoe je de witteboordenagressor begrenst, de macht terugpakt en je eigenwaarde hervindt.
  recensie
  Psychologie
  25 oktober 2021
  Roy van den Anker
  2-3 minuten leestijd
  Met het schrijven van Over wilskracht laat auteur Edwin Zasada zien dat hij over de wilskracht beschikt om een onderwerp dat hem na aan het hart ligt enorm grondig te onderzoeken om er vervolgens een bijna wetenschappelijke kroniek van te maken.
  recensie
  Coaching en trainen
  20 oktober 2021
  Niels van Gorp
  1-2 minuten leestijd
  Een jaar of vijf geleden startte ik mijn eigen ontdekkingstocht naar wat er nog meer is buiten een scherpe geest en een sterk oordeelsvermogen. Tot dan toe redde ik me prima met mijn hoofd en alles wat ik daarmee kon. Met Yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen was ik ook wel bekend. 
  recensie
  Psychologie
  8 oktober 2021
  Franca Gribnau
  4-5 minuten leestijd
   De zaag scherp houden: de vitale eigenschap, die ervoor zorgt dat je in beweging blijft, voldoende accu hebt en evenwicht houdt in je professionele en persoonlijke leven. Of liever gezegd: jezelf daar regelmatig in ontwikkelt. Het is de zevende eigenschap uit de managementklassieker van Stephen Covey - De zeven eigenschappen van effectief leiderschap.
  recensie
  Psychologie
  6 oktober 2021
  Elmas Duduk
  3-5 minuten leestijd
  Over wilskracht van Edwin Zasada geeft een compleet, diepgaand inzicht in de werking van wilskracht. De auteur heeft duidelijk de tijd genomen om het onderwerp op ongekend niveau uit te diepen.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden